test
sâmbătă, iunie 15, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE ÎN GRECIA: COD ROȘU, 44 °C și pericol de...

ATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE ÎN GRECIA: COD ROȘU, 44 °C și pericol de incendii în perioada următoare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde Codul Roşu de caniculă se menţine până în 27 iulie, cu temperaturi de până la 44 °C , astfel că riscul de izbucnire a unor incendii de vegetaţie rămâne ridicat.

Temperaturi extreme timp de o săptămână

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a prognozat un cod roșu de caniculă pentru intervalul 20 – 27 iulie 2023, cu temperaturi extreme, de până la 44 grade Celsius, iar pe alocuri mai ridicate.

Pericol ridicat de incendii

Valul de căldură extremă care va afecta întreg teritoriul elen, însoțit de vântul puternic, va menține gradul de risc în ceea ce privește producerea incendiilor de vegetație, context în care Ministerul pentru Crize Climatice și Protecția Cetățeanului elen a emis un nou avertisment privind nivelul ridicat al pericolului apariției focarelor de incendiu (gradul 4 din 5).

Focul în aer liber este interzis

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera astfel apariția unui focar de incendiu.

Cetățenii români aflați în R. Elenă, care observă producerea unui incendiu, pot anunța imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgență) sau 199 (serviciul de pompieri).

Unde pot apela românii aflați în dificultate în Grecia

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe (mae.ro)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente