sâmbătă, mai 18, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăViktor Orbán, premierul Ungariei, în tandrețe cu Marcel Ciolacu: ”Acesta este începutul...

Viktor Orbán, premierul Ungariei, în tandrețe cu Marcel Ciolacu: ”Acesta este începutul unei frumoase prietenii”

Premierul Marcel Ciolacu l-a primit, miercuri, în cadrul unui prânz privat, la București, pe omologul său ungar, Viktor Orbán, a informat Biroului de Presă al premierului ungar. Ultima întâlnire a premierilor român și maghiar a avut loc în 2010, când șeful Guvernului era Emil Boc. 

Cei doi șefi de guvern au purtat o conversație informală despre afaceri bilaterale și europene.

Viktor Orbán își va continua călătoria la Băile Tușnad, unde are loc cea de-a 32-a ediţie a Universităţii de Vară şi a Taberei Studenţeşti Bálványos.

”Acesta este începutul unei frumoase pretenii”

Premierul maghiar a postat pe pagina sa de Facebook o imagine de la întâlnirea cu premierul României, Marcel Ciolacu, însoțită de textul: ”Întâlnire cu premierul României Ion-Marcel Ciolacu. Acesta este începutul unei frumoase pretenii”

.

Kelemen Hunor, președintele UDMR și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, au mâncat și ei la masa din biroul lui Ciolacu

Discuții în patru, înainte de servirea aperitivelor. Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Kelemen Hunor, președintele UDMR: ”Miercuri m-am întâlnit la București cu prim-miniștrii Marcel Ciolacu și Viktor Orbán. În cadrul unei întâlniri informale, am discutat despre relațiile bilaterale, proiecte comune, investiții și despre aderarea României la spațiul Schengen. Viktor Orbán a venit în București la invitația premierului Marcel Ciolacu.”

Ce a comunicat oficial Guvernul României despre întâlnire

”Prim-ministrul României Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state.

Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul ungar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.

Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria.

În perspectiva preluării Președinției Consiliului UE de către Ungaria în cursul anului viitor, a avut loc și un schimb de opinii între cei doi oficiali pe tema priorităților la nivel european.

În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidențiat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei.” – a comunicat Guvernul României pe pagina oficială gov.ro.

Marcel Ciolacu nu a postat nimic pe pagina sa de Facebook legat de această întâlnire.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente