luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPe lacul Gura Apelor din Munții Retezat, scafandrii Salvamont testează echipamente de...

Pe lacul Gura Apelor din Munții Retezat, scafandrii Salvamont testează echipamente de salvare de ultima generație

Începând de mâine, joi, 14 septembrie, timp de trei zile, în zona Râușor din județul Huedoara, Asociația Națională a Salvatorilor Montani din Romania și Serviciile Publice Județene Salvamont – Salvaspeo Mureș și Hunedoara organizează un curs de perfecționare profesională a scafandrilor din cadrul structurilor Salvamont.

Acest curs a ajuns la a doua ediție și se adresează numai scafandrilor angajați și voluntari din cadrul structurilor Salvamont – Salvaspeo din România.

Întâlnirea își propune atât pregătirea profesională a personalului implicat în acest tip de intervenții, analiza și identificarea celor mai bune metode de intervenție acvatică în lacurile din zonele montane, inclusiv cele situate la altitudine, precum și realizarea de exerciții practice comune pentru omogenizarea modului de acțiune, în vederea derulării în viitor de activități în care să fie implicate mai multe structuri Salvamont .

În cadrul evenimentului, în data de 15 septembrie, se va organiza și o expoziție / prezentare publică a echipamentelor folosite de serviciile Salvamont în cazul unor intervenții acvatice.

De asemenea, se vor prezenta și testa drone aero pentru căutare la suprafața apei, drone subacvatice, detectoare subacvatice de victime, scubajeturi și alte echipamente de ultimă generație.

.

Activitatea de salvare-căutare subacvatică desfășurată de către structurile Salvamont – Salvaspeo se face în baza Legii nr. 402/2006 privind prevenirea accidentelor și organizarea activității de salvare din mediul subteran speologic.

Întrucât în unele județe din țară nu există alte structuri care să aibă scafandri de intervenție, acțiunile de căutare-salvare se fac de către scafandrii serviciilor Salvamont – Salvaspeo, chiar daca evenimentul este in afara zonei montane.

Salvamont Romania, oricând, oriunde, prietenii dumneavoastră de nădejde!

Sursa: Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente