vineri, aprilie 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEDupă faptă și răsplată: El este POMPIERUL ANULUI 2023 în județul Hunedoara

După faptă și răsplată: El este POMPIERUL ANULUI 2023 în județul Hunedoara

Grațian Dîncșorean, plutonier adjunct șef, a fost desemnat POMPIERUL ANULUI 2023 în județul Hunedoara.

El a primit această distincție în cadrul ceremoniei organizate astăzi la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, cu ocazia celebrării Zilei Pompierilor.

Grațian Dîncșorean primește diploma POMPIERUL ANULUI 2023 în cadrul ceremoniei desfășurate la sediul ISU Hunedoara, cu ocazia Zilei Pompierilor
.

Grațian și câinele său, Rocky, au salvat viața unui om

Grațian și Rocky, câinele său, au reușit să găsească, la sfârșitul lunii iulie, un bărbăt în vârstă de 67 de ani, din localitatea Costești, rătăcit prin pădurea din împrejurimi, de mai bine de 20 de ore.

”După ce apropiații bărbatului au anunțat dispariția acestuia, în toiul nopții, poliția a solicitat ajutorul pompierilor și al jandarmilor pentru misiunea de căutare.

După ore de căutări, la temperaturi greu de suportat, când toată lumea a avut nevoie de un răgaz, Grațian a hotărât ca el și Rocky să continue. Ceea ce au și făcut! Și pentru că năsucul iscusit al lui Rocky nu dă niciodată greș, după alte câteva ore de alergat și adulmecat pe dealuri și prin pădure, bărbătul a fost depistat într-un desiș.

Epuizat și deshidratat, acesta nu a mai avut nici măcar puterea de a le mulțumi salvatorilor săi.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Felicitări, Grațian!

Felicitări, Rocky!

Chiar dacă Grațian era în timpul liber, s-a oferit imediat să participe la această acțiune, alături de câinele său, Rocky, antrenat special pentru astfel de misiuni și împreună cu alți trei colegi din cadrul ISU Hunedoara. Foto: ISU Hunedoara

Vă suntem recunoscători pentru determinarea dovedită în această situație critică, pentru perseverență și pentru efortul pe care l-ați depus necondiționat, reușind astfel să scrieți un final de poveste fericit!” – au scris pompierii de la ISU Hunedoara pe pagina de Facebook a instituției.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente