test
sâmbătă, iunie 15, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieUN NOU LABORATOR de Radiologie și Imagistică Medicală la Spitalul Județean de...

UN NOU LABORATOR de Radiologie și Imagistică Medicală la Spitalul Județean de Urgență Deva

Noua Secție de Radiologie și Imagistică Medicală de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva a fost inaugurată astăzi, în prezența oficialităților. 

Computer Tomograf (CT), mamograf și ecograf de ultimă generație

Cabinetele de investigații imagistice din cadrul Laboratorului sunt dotate, printre altele, cu un CT performant, un mamograf nou, pentru care există o foarte mare cerere, ecograf de ultimă generație și alte echipamente de investigare și diagnosticare a pacienților.

„Este o zi importantă pentru spital, avem un laborator radiologic nou, dotat cu aparatură de ultimă generație. Avem peste 15.000 de investigații pe an doar la CT, unde vin pacienți atât din județ, cât și din județele vecine.” – a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, dr. Emil Stoica-Mariș.

.

La eveniment au participat Natalia Intotero – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Laurențiu Nistor – președintele Consiliului Județean Hunedoara, Lucian Rus – secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, parlamentari, reprezentanți ai ADR Vest, ai autorităților centrale și județene, managerul unității medicale, dr. Emil Stoica, directorul medical dr. Miron Lucian Ștefan, cadre medicale și personal administrativ.

.

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara:

”Spitalul Județean de Urgență Deva are, de astăzi, un Laborator de Radiologie și Imagistică Medicală modernizat cu fonduri europene nerambursabile.

Sănătatea cetățenilor, investițiile în infrastructura sanitară și extinderea gamei de servicii medicale către populație, reprezintă prioritatea mea încă de la preluarea mandatului de președinte al CJ Hunedoara, în anul 2020.

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara: ” Sunt mulțumit că avem o Secție Radiologie modernă, dotată cu echipamente medicale de ultimă generație.
În 2020, când am venit prima dată în vizită pe șantierul proiectului, am decis că Radiologia nu poate rămâne în vechiul spațiu, care era impropriu și greu accesibil pentru pacienți.”

Am găsit înțelegere la ADR Vest, am relocat investiția și, astăzi, avem un laborator accesibil, spațios, cu circuite adecvate unui act medical de calitate. Acest proiect se înscrie în demersul nostru de a oferi servicii medicale la standarde înalte tuturor pacienților care ajung la Spitalul Județean de Urgență Deva.

Mulțumesc Preasfinției Sale Părintelui Episcop NESTOR pentru binecuvântarea lucrărilor și pentru că este mereu alături de noi, Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, domnului director general Sorin Maxim, pentru sprijinul constant pe care ni l-a acordat, proiectantului DELTA DUMAR PROIECT și constructorului VALNEL CONSTRUCT.

Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat activ pentru ca acest proiect să se finalizeze în mod fericit, iar spitalul din Deva să poată oferi pacienților săi servicii medicale de calitate.

.

Investiția noastră este cu atât mai importantă cu cât la spital se realizează peste 15.000 de investigații imagistice anual doar la computerul tomograf. Secția nouă pe care am inaugurat-o astăzi are în dotarea sa un computer tomograf performant, un mamograf, un ecograf și alte echipamente pentru investigații și diagnostic, toate de ultimă generație.

.

Modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al SJU Deva a făcut parte dintr-un proiect mai amplu realizat de Consiliul Județean Hunedoara și finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Proiectul a vizat modernizarea și dotarea Laboratorului de radiologie și imagistică medicală, a Laboratorului de medicină nucleară și extinderea Cabinetului Pediatrie în cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Deva.

.

Valoarea obiectivului de investiții s-a ridicat la 17,2 milioane de lei, iar lucrările au durat 23 de luni. Pentru lucrările executate s-au alocat 9.093.467,36 lei, pentru dotarea cu echipamente medicale 8.056.181,00 lei, iar pentru achiziția de mobilier 45.838,80 lei.

Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 și bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara.

.

Am reușit să transformăm din temelii spitalul din Deva, să modernizăm și să extindem secții, să modernizăm Urgența, să construim Secția Spitalizare de Zi, să aducem Pediatria în corpul principal, să transformăm complet secția de Cardiologie, să dotăm spitalul cu aparat RMN și Angiograf și să atragem noi fonduri pentru dezvoltare.

NU NE OPRIM AICI, pentru că la spitalul din Deva urmează și alte investiții: câteva se vor finaliza în curând, altele se află în diferite etape de realizare.” – a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente