test
sâmbătă, iunie 15, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieCetățile Dacice din Munții Orăștiei sunt Destinația Anului 2024, la categoria „Tărâmuri...

Cetățile Dacice din Munții Orăștiei sunt Destinația Anului 2024, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”

Cetățile Dacice din Munții Orăștiei au obținut premiul DESTINAȚIA ANULUI 2024 , la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”.

Competiția „Destinația Anului” este considerată cel mai important proiect de promovare a turismului intern românesc și a avut ca scop premierea celor mai atractive destinații turistice din țara noastră.

Numărul impresionant de turiști care au vizitat și votat acest ținut minunat, cumulat cu votul juriului și al specialiștilor din domeniu, au făcut ca și în acest an județul Hunedoara să se numere printre cele mai apreciate destinații.

Castelul Corvinilor, locul I la categoria ”Atracții cultural-educative”

Alături de cetățile dacice, Castelul Corvinilor din Hunedoara a ocupat un binemeritat loc I la categoria „Atracții cultural-educative”. Foto: Facebook/Consiliul Județean Hunedoara

Cetățile Dacice din munții Orăștiei, aflate pe teritoriul județului Hunedoara, sunt obiective valoroase, înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situl de la Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a Regatului Dac din vremea lui Decebal, se bucura de mare popularitate în rândul vizitatorilor, ca urmare a promovării intense de care a beneficiat imediat ce a fost preluată în administrare de către Consiliul Județean Hunedoara.

Și cetățile dacice de la Costești, Blidaru, Piatra Roșie și chiar Bănița, cu accesul său foarte dificil, au început să câștige vizibilitate și au devenit din ce în ce mai atractive pentru amatorii de turism istoric, după intrarea acestora în patrimoniul județului. Foto: Facebook/Consiliul Județean Hunedoara

Cele cinci cetăți sunt în grija Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, structură din cadrul Consiliului Județean Hunedoara.

La ediția din acest an, rezultate excelente au obținut și:

– Țara Hațegului – Retezat – locul 3 la categoria „Regiuni eco-turistice”;

– Dinosaur World Transylvania – nominalizare la categoria „Distracție și Aventură”.

Biserica Densuș și Parcul Național Retezat, două dintre minunile din lada cu comori a Țării Hațegului. Foto: Facebook/Consiliul Județean Hunedoara

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara:

” Premiul obținut ne onorează și confirmă că grija pe care o avem pentru Cetățile Dacice și modul cum sunt puse în valoare atrage din ce în ce mai mulți vizitatori. Mulțumesc românilor care ne-au acordat votul, juriului și profesioniștilor din domeniul turismului care au văzut în Cetățile Dacice Destinația Anului 2024.

Este o mare responsabilitate pentru noi aceea de a avea în grijă monumente atât de valoroase, înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dar am dovedit că suntem serioși, că avem o strategie de promovare care dă rezultate, iar românii iubesc aceste locuri unde își are neamul nostru rădăcinile.” – a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente