luni, aprilie 29, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATESALVAMONT Hunedoara a primit două super Jeep Wrangler. Mașina costă peste 100.000...

SALVAMONT Hunedoara a primit două super Jeep Wrangler. Mașina costă peste 100.000 euro

Doua autospeciale Jeep Wrangler, destinate intervenţiilor în situaţii de urgenţă, au intrat începând de astăzi în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara al Consiliului Județean Hunedoara.

Autospecialele sunt produse și echipate în principal pentru zone foarte greu accesibile, căi de acces înguste și obiective din zona montană

Prețul de achiziție a unei astfel de mașini, cu toate dotările, este de 106.000 euro.

Jeep-urile sunt dotate cu truse de prim-ajutor, defibrilator, aspirator, targă UT, stații de comunicare. De asemenea, mașina este dotată și cu remorcă pentru transportat câini.

Foto: Salvamont România

Caracteristicile principale ale autospecialelor sunt: deplasarea rapidă, deplasare pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat accidentaților şi transportul victimelor.

Autospecialele corespund unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.

Foto: Salvamont România

Salvamontiștii hunedoreni au beneficiat deja de instruirea necesară pentru a putea utiliza  autospecialele. Instruirea s-a desfășurat la IGSU în perioada 22-24 decembrie 2023.

Foto: Salvamont România

Au fost achiziționate în total 51 autospeciale: 17 repartizate Jandarmeriilor Montane din țară și 34 repartizate Serviciilor Județene Salvamont.

Foto: Salvamont România

Autospecialele au fost achizionate de IGSU în cadrul proiectului “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”, iar proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin „Programul Operational Regional 2014-2020” și au fost predate fiecărui Serviciu Public Județean Salvamont din România.

ACTUALIZARE

Luni, 15 ianuarie, la sediul I.S.U. Hunedoara, au fost predate către Serviciul Public Județean Salvamont al Consiliului Judetean Hunedoara documentele care oficializează utilizarea de către salvatorii montani a celor 2 autospeciale de intervenție, repartizate județului nostru în urma proiectului implementat de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Foto: Salvamont Hunedoara

Autospecialele de intervenție în teren montan sunt dotate corespunzător activității de salvare montană, inclusiv cu remorca pentru câini de căutare-salvare.

Foto: Salvamont Hunedoara
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente