duminică, aprilie 14, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTPERCHEZIȚII LA TRAFICANȚII DE DROGURI din județul Hunedoara. Șantajau și foloseau MINORI

PERCHEZIȚII LA TRAFICANȚII DE DROGURI din județul Hunedoara. Șantajau și foloseau MINORI

Procurorii DIICOT Hunedoara au dispus duminică reținerea a patru inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și șantaj.

La acceași dată, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în județul Hunedoara fiind descoperite și ridicate cantități de droguri de risc și mare risc.

În urmă cu un an, rudele au constituit un GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT

Din cercetări a reieșit că, în luna ianuarie 2023, două dintre persoanele cercetate și a altă  persoană ar fi constituit, pe baza relațiilor de rudenie, un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alte patru persoane (care se sustrag urmăririi penale), scopul fiind săvârșirirea infracțiunilor menționate anterior.

Unii cu procurarea și transportul drogurilor, ceilalți cu vânzarea ÎN ZONA ȘCOLILOR

Membrii grupului infracțional, sub coordonarea uneia dintre persoanele cercetate, și având sarcini stabilite de aceasta, ar fi acționat pe două paliere distincte, unul de procurare și transport, având în subsidiar vânzarea, iar cel de-al doilea de distribuție, în special în zona unităților de învâțământ.

Între 100 și 500 de lei doza de droguri pe piața din Petroșani

Din  probele administrate în cauză a rezultat că persoanele cercetate, în mod repetat, ar fi comercializat, atât în zona unui club din municipiul Petroșani, cât și în cadrul unor evenimente private, droguri de risc (canabis și rezină de canabis), droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut drept cristal, ecstasy și cocaină), precum și substanțe psihoactive (2-MMC), cu sume cuprinse între 100 și 500 de lei pentru o doză.

Foloseau minorii pentru vânzarea drogurilor. O fată minoră a fost șantajată

Printre cumpărători ar fi fost și minori, unii dintre aceștia fiind folosiți la vânzarea drogurilor, în schimbul unor cantități pentru consum propriu.

De asemenea, cu privire la unul dintre cercetați s-a reținut faptul că ar fi vândut unei minore o cantitate de cristal, pe datorie, după care i-ar fi cerut să-i achite zilnic sume de bani, cu titlul de dobândă, amenințând-o că în caz contrar că va avea de suferit, atât ea, cât și membrii familiei sale. 

Rețineri și percheziții la traficanții din județul Hunedoara

La data de 18 februarie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea a 4 persoane, pentru 24 de ore.

La acceași dată, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în județul Hunedoara fiind descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis), porționate și ambalate,  droguri de mare risc (cristal), telefoane mobile, grindere, cântare electronice, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Astfel, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

ACTUALIZARE: Toți cei 4 reținuți au primit mandate de arestare pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție. (IPJ Hunedoara)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente