joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEÎNȘELĂCIUNE: Mașini de lux ÎNCHIRIATE în străinătate erau VÂNDUTE în județul Hunedoara!...

ÎNȘELĂCIUNE: Mașini de lux ÎNCHIRIATE în străinătate erau VÂNDUTE în județul Hunedoara! Percheziții la domiciliile traficanților

În acest moment, în județele Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj, sunt în derulare 6 percheziții domiciliare, efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Patru hunedoreni au fost reținuți

ACTUALIZARE: Urmare a acțiunilor întreprinse de către polițiștii de investigații criminale, la data de 13 iunie a.c., a fost luată măsura reținerii a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani, toți domiciliați în județul Hunedoara.

În cauză, s-a reținut faptul că, din anul 2021 și până în prezent, mai multe persoane, cetățeni români, dar și de alte naționalități, ar fi fost implicate în activități ilegale legate de vânzarea și cumpărarea de autovehicule.

Cum se derula escrocheria

Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piață ridicată, din diverse țări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării și, ulterior, le-ar fi transportat și comercializat în România, la un preț inferior celui de piață, pentru înlesnirea procesului de valorificare.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea activității infracționale este de 1.800.000 de lei.

Ca urmare a cercetărilor efectuate până în prezent, polițiștii din Sibiu au indisponibilizat 18 autoturisme.

.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj.

Sursa: Poliția Română

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente