vineri, mai 3, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEATENŢIE, PESCARI: De astăzi, Mureşul, Streiul şi Crişul au fost CONTRACTATE în...

ATENŢIE, PESCARI: De astăzi, Mureşul, Streiul şi Crişul au fost CONTRACTATE în judeţul Hunedoara, deci trebuie permis de pescuit PLĂTIT

Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) a actualizat astăzi, 13 iunie 2023, lista cu habitatele piscicole naturale necontractate de către asociațiile de pescari recreativi. Acestea sunt:

  • Râul Valea Zamului – 10 ha – judeţul Hunedoara
  • Râul Geoagiu – 41 km – Izvor – vărsare în râul Mureş
  • Lac Tăul Teliucului – 10 ha – judeţul Hunedoara
  • Lacul Mireşu – 1,5 ha – Hunedoara
.

În aceste habitate piscicole naturale necontractate, atribuirea dreptului de pescuit recreativ se face pe baza unui permis nominal emis și eliberat de către ANPA, în mod direct prin intermediul unui soft informatic online, fără percepere de taxe și tarife. Deci gratuit.

Au dispărut din lista de ape necontractate Mureşul, Streiul şi Crişul Alb. Pentru a putea pescui pe aceste ape, ai nevoie de permis eliberat (contra-cost) de asociaţia de pescari care a contractat apa în care vrei să pescuieşti

Faţă de lista ANPA cu habitatele piscicole naturale necontractate la data de 31 mai 2023, astăzi, în 13 iunie 2023, au dispărut din listă următoarele râuri, care au fost, între timp, CONTRACTATE DE ASOCIAŢIILE DE PESCARI RECREATIVI:

  • Râul Mureş – 66 km – între Aurel Vlaicu şi Zam
  • Râul Strei – 20 km – între Subcetate şi intrarea în Mureş
  • Râul Crişul Alb – 10 km – între pod Brad şi Ocişor

Aceste râuri au fost CONTRACTATE. Aşadar, de la data de 13 iunie 2023, pentru a putea pescui legal, în judeţul Hunedoara, pe râurile Mureş, Strei şi Crişul Alb, este necesar permisul de pescuit eliberat de către asociațiile de pescari recreativi beneficiare ale contractelor încheiate cu ANPA, conform legii. Asociaţiile de pescari (AJVPS sau altele) eliberează permise de pescuit CONTRA COST.

ANPA nu a comunicat care sunt asociaţiile de pescari din judeţul Hunedoara (AJVPS Hunedoara sau asociaţii independente) care au contractat Mureşul, Streiul şi Crişul Alb, pe sectoarele menţionate.

Vezi şi: Lista habitatelor piscicole naturale necontractate de către asociațiile de pescari recreativi, actualizata la data de 13.06.2023

CE SPUNE LEGEA, CUM POŢI PESCUI LEGAL ÎN APELE NATURALE DIN ROMÂNIA

Atribuirea dreptului de pescuit recreativ în habitatele piscicole naturale ale României se face conform prevederilor art. 1 alin.1 – 3 coroborat cu prevederile art. 3 alin. 1 de către ANPA în calitate de administrator al resurselor acvatice vii, pe baza unui permis nominal emis de către ANPA, fără percepere de taxe și tarife, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind pescuitul recreativ, a perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere a resurselor acvatice vii, după cum urmează:

  • În fluviul Dunărea cu brațele sale, Marea Neagră și habitatele piscicole naturale necontractate de către asociațiile de pescari recreativi legal constituite și recunoscute , atribuirea dreptului de pescuit recreativ se face pe baza unui permis nominal emis și eliberat de către ANPA, în mod direct prin intermediul unui soft informatic online, ce se regăsește pe site-ul ANPA: https://permisepescuit.anpa.ro/. Lista habitatelor piscicole naturale necontractate de către asociațiile de pescari recreativi poate fi consultată pe site-ul ANPA: www.anpa.ro sectiune – pecuit recreativ. Permisul de pescuit recreativ este valabil numai însoțit de actul de identitate ce a stat la baza emiterii acestuia. Posesorii de permis de pescuit recreativ emis în anul curent, au obligația întocmirii fișei de captură ( parte integrantă a permisului de pescuit recreativ) după fiecare partidă de pescuit desfășurată. Raportarea către ANPA a capturilor realizate ( Fișa de captură anuală completată) va fi transmisă către ANPA până la data de 28 februarie a anului în curs pentru anul precedent ( pentru anul 2020 termen limită de transmitere a fișei de capturi completată va fi 28.02.2021), pe adresa de e-mail fisacaptura@anpa.ro sau la sediile teritoriale ANPA. Locațiile sediilor teritoriale ANPA se regăsesc pe site-ul ANPA: https://www.anpa.ro/contact. Permisul de pescuit recreativ este valabil numai însoțit de actul de identitate ce a stat la baza emiterii acestuia.
  • În habitatele piscicole naturale contractate de către asociațiile de pescari recreativi legal constituite și recunoscute, atribuirea dreptului de pescuit recreativ se face pe baza unui permis nominal emis de către ANPA și eliberat de către asociațiile de pescari recreativi beneficiare, legal constituite și recunoscute, prin încheierea de contracte pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind pescuitul recreativ, a perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere a resurselor acvatice vii și cu respectarea regulamentului de practicare a pescuitului recreativ emis de fiecare asociație de pescari recreativi în parte. Lista habitatelor piscicole naturale contractate de către asociațiile de pescari recreativi se regăsește pe site-ul ANPA : https://www.anpa.ro/category/s3-anpa/c3-recreativ/. Permisul de pescuit recreativ eliberat de către o asociație de pescari recreativi beneficiară de contract pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ este valabil pentru zonele atribuite, așa cum sunt stipulate în lista habitatelor piscicole naturale contractate de către asociațiile de pescari recreativi, precum și numai pentru zonele pentru care asociația de pescari recreativi beneficiară are încheiate acorduri scrise de reciprocitate bilateral sau multilateral agreate, acestea neavând caracter obligatoriu sau  imperativ, cu respectarea regulamentului de pescuit stabilit prin acordul de reciprocitate. Permisul de pescuit recreativ este valabil numai însoțit de actul de identitate ce a stat la baza emiterii acestuia, precum și de carnetul de membru vizat. Posesorii de permis de pescuit recreativ emis în anul curent, au obligația întocmirii fișei de captură ( parte integrantă a permisului de pescuit recreativ) după fiecare partidă de pescuit desfășurată. Raportarea capturilor realizate ( Fișa de captură anuală completată) va fi transmisă către asociația de pescari recreativi ce a eliberat permisul de pescuit recreativ.

Sursa: Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) anpa.ro

ATENŢIE: *Lista habitatelor piscicole necontractate poate fi actualizată pâna la data scoaterii către concesionare. Vă rugam să verificați periodic site-ul oficial anpa.ro

ARTICOLUL ANTERIOR:

……………

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.

NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio autoritate a statului român.

NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.

Contact us: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente