joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATECANICULA impune RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE pe drumurile naționale din zonele avertizate cu...

CANICULA impune RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE pe drumurile naționale din zonele avertizate cu COD PORTOCALIU

Din cauza creșterii temperaturilor zilnice peste valoarea de 36 °C sunt necesare a se institui restricții de circulație pe drumurile naționale care tranzitează zonele sub avertizare de cod portocaliu.– a comunicat, luni, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.

Aceste restricții au la bază avertizarea meteorologică emisă de către ANM prin care se menționează că luni (17 iulie), în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Valul de caldură și disconfort termic va persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19-20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului. Se vor înregistra temperaturi în general de 37-39 °C.

Astfel, în perioada 17-19 iulie, intervalul orar 12:00 – 20:00, va fi restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale din județele Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiș, Caraș Severin, Bihor, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași.

Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi traficul se va desfășura în condiții normale.

Sursa: DRDP Timișoara

CITEȘTE CARE ESTE PROGNOZA METEO:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente