marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTProprietarul CÂINELUI PERICULOS capturat, ieri, la Deva, a fost găsit. E în...

Proprietarul CÂINELUI PERICULOS capturat, ieri, la Deva, a fost găsit. E în puşcărie la Bârcea

Poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor au identificat proprietarul câinelui periculos capturat ieri, în apropierea unei grădiniţe din municipiul Deva. Acesta este un tânăr 22 ani, care în prezent este încarcerat în Penitenciarul Deva (Bârcea Mare).

Câinele se afla în grija unui recidivist de 38 de ani, care nu avea dreptul de a deține câinele respectiv, animalul fiind încadrat la categoria 1 a câinilor periculoși.

Proprietarul câinelui periculos este în puşcărie. De câine avea grijă un recidivist

„Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au derulat o serie de verificări în cadrul dosarului penal întocmit ieri,(…) şi au stabilit că proprietarul câinelui agresiv capturat ieri, pe o stradă din Deva, este un tânăr 22 ani, care în prezent este încarcerat în Penitenciarul Deva.

Totodată, poliţiştii au mai stabilit că deținătorul temporar (persoana care avea în grijă animalul), este un bărbat în vârstă de 38 de ani, recidivist, care nu avea dreptul de a deține câinele respectiv, animalul fiind încadrat la categoria 1 a câinilor periculoși– au transmis reprezentanţii IPJ Hunedoara.

Ce s-a întâmplat ieri la Deva

În cauză, poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale etc., și a infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Sursa:IPJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente