joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTComuna Bătrâna, județul Hunedoara, conduce în cursa înarmărilor: Cele mai multe arme...

Comuna Bătrâna, județul Hunedoara, conduce în cursa înarmărilor: Cele mai multe arme pe cap de locuitor din ţară!

Poliţiştii hunedoreni au descoperit, la ultima descindere în comuna Bătrâna, judeţul Hunedoara, nu mai puţin de 10 arme la un singur sătean. Comuna Bătrâna are acum doar 78 de locuitori. Este comuna cu cei mai puţini locuitori din România.

În data de 26 ianuarie 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la o adresă din comuna Bătrâna, la locuința unui bărbat în vârstă de 56 de ani.

În cadrul activităţilor investigative, poliţiştii au identificat și au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor mai multe arme deținute fără drept de către bărbat: o armă letală tip carabină, 3 arme neletale cu aer comprimat, o armă tip revolver, 3 arme letale scurte (vechi, cu încărcare pe la gura țevii) şi două  arbalete cu săgeți aferente.

Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit că bărbatul, la sfârșitul anului 2022, ar fi transportat dintr-o ţară europeană cele 8 arme de foc și cele 2 arbalete, care îi aparțin și pe care le deținea fără drept, introducându-le ilegal în țară, fără a le declara organelor vamale.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Sursa: IPJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente