luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEACȚIONEAZĂ DIN TIMP: Mamografii gratuite la spitalele din Orăștie și Simeria

ACȚIONEAZĂ DIN TIMP: Mamografii gratuite la spitalele din Orăștie și Simeria

De aceste examinări beneficiază toate femeile cu domiciliul în județul Hunedoara, cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani.

De altfel, luna octombrie este „Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân”, fiind denumită și luna roz. În această perioadă, medicii îndeamnă femeile* să acorde mai multă atenție propriei sănătăți și le reamintesc că, printr-un control realizat la timp, cancerul de sân poate fi descoperit și vindecat.

La nivelul județului Hunedoara se derulează de mai multe luni un proiect regional de depistare precoce a cancerului de sân inițiat de spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara și Institutul Oncologic „Prof.dr. Ion Chiricuță” din Cluj Napoca, susținut de Consiliul Județean Hunedoara.

Demersul are ca scop creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce pentru acest tip de patologie.

Programările pentru mamografii se fac la numerele de telefon: 0745.620.965, 0748.884.476, 0748.296.606.

Rezultatul testului va fi comunicat prin poștă sau telefonic, în cel mult 2 săptămâni de la examinare.

* Medicii atrag atenţia asupra faptului că nu numai femeile suferă de cancer la sân, maladia afectând şi un procent destul de ridicat de bărbaţi. Acesta este cauzat de anumite dezechilibre hormonale. Bărbaţii înaintaţi în vârstă ajung să aibă hormoni mai bogaţi în estrogen decât femeile şi invers.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente