joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEDNA: Președintele Partidului Ecologist Român (PER), trimis în judecată. Acuzațiile: Trafic de...

DNA: Președintele Partidului Ecologist Român (PER), trimis în judecată. Acuzațiile: Trafic de influență și luare de mită

Procurorii DNA l-au trimis marți în judecată pe Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român (PER), aflat în arest la domiciliu, potrivit unui comunicat al instituției.

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 972/VIII/3 din 9 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui inculpat, președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.021 euro, în patru tranșe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 și 10.000 lei – februarie 2022).
În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.” a transmis DNA.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente