miercuri, mai 1, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăGeorge Simion, liderul AUR, a primit de la ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului,...

George Simion, liderul AUR, a primit de la ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, înalta distincție ”Crucea Șaguniană”

George Simion, liderul AUR, a anunțat joi, pe pagina sa de Facebook, că a primit distincția ”Crucea Șaguniană” din partea Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza.

Recunoașterea ar veni în semn de apreciere a contribuțiilor lui George Simion la ”promovarea valorilor creștine și a identității naționale românești”. Distincția a fost acordată cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, considerat ocrotitorul României.

”La mulți ani de Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României! Mulțumesc Mitropolitului Laurențiu al Ardealului pentru onoarea de a-mi acorda Crucea Șaguniană!” – a scris George Simion pe pagina sa de Facebook.

Ce reprezintă Crucea Şaguniană?

În 2006, Adunarea Eparhi­ală a instituit ”Crucea Şagu­niană pentru mireni”, distinc­ţie specială care are ca me­nire răsplătirea specială a persoanelor cu o contribuţie aparte în viaţa Bisericii Ortodoxe. Distincţia este un  titlu de mare onoare pentru cei care o primesc și care o poartă în dreptul inimii. Prin unicitatea sa, acest însemn subliniază apartenenţa la clasa elitelor a tuturor celor care o vor primi în timp.

Cine a mai primit această distincție

În județul Hunedoara au primit din mâna Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Laurențiu distincția „Crucea Șaguniană pentru mireni”: Florin Oancea, primarul Devei, Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara și Natalia Intotero, deputat PSD.

La data de 5 noiembrie 2023, primatrul Devei, Nicolae-Florin Oancea, la propunerea Preasfințitului Părinte Episcop Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a primit din mâna Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, înalta distincție „Crucea Șaguniană pentru mireni”.

Printre personalitățile care au primit această distincție se numără Andrei Pleșu, Emil Hurezeanu, Dorel Vișan dar și oameni politici precum Raluca Turcan și Astrid Fodor, precum și personaje controversate precum Gigi Becali, Ilie Carabulea și Daniel Maricuța.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente