test
marți, iunie 18, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATECRĂCIUNUL lor a fost DE FOC

CRĂCIUNUL lor a fost DE FOC

Salvatorii hunedoreni au avut 169 de intervenţii în zilele Crăciunului, între 24 şi 26 decembrie.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara“ al județului Hunedoara au desfășurat în perioada sărbătorilor de Crăciun 169 de misiuni astfel:

Acordarea primului ajutor:

Echipajele SMURD au intervenit în 126 de cazuri pentru acordarea primului ajutor medical și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Incendii:

  • În data de 24.12.2022, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Bretea Română au intervenit în localitatea Călan pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o afumătoare. Au ars produsele din carne depozitate în interiorul anexei. Sursa probabilă de aprindere : jar sau scântei.
  • În data de 24.12.2022, echipajele Secției de Pompieri Ilia s-au mobilizat în localitatea Săcămaș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la hornul unei case. Pompierii au limitat și au stins incendiul înainte ca acesta să se extindă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neizolat corespunzător față de materiale combustibile.
  • În data de 24.12.2022, Detașamentul de Pompieri Hunedoara a intervenit în municipiul Hunedoara, pentru stingerea unui incendiu la o pubelă de gunoi. Au ars: o pubelă din plastic și cca. 50 kg deșeuri menajere.
  • În data de 26.12.2022, Garda de Intervenție Dobra a intervenit în localitatea Dobra, str. N. Iorga, pentru lichidarea unui incendiu anunțat la o casă particulară. Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat faptul că incendiul se manifesta la o parte a acoperișului. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
  • În data de 26.12.2022, Detașamentul de Pompieri Petroșani cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD a intervenit în municipiul Petroșani, zona Parâng, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei cabane turistice. Pompierii au lichidat prompt incendiul fără a fi afectate alte construcții. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 17 situații, precum salvarea animalelor din medii ostile vieții, verificări la secțiile A.T.I. ale unităților spitalicești din județ, sprijin pentru echipajele Serviciului de Ambulanță Județean, etc.

Sursa: ISU Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente