test
marți, iunie 18, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTPagubă mare pentru un negustor: Poliția i-a confiscat 420 de kilograme de...

Pagubă mare pentru un negustor: Poliția i-a confiscat 420 de kilograme de petarde și artificii

Un negustor din municipiul Brad a avut mare pagubă la bani, înainte de Crăciun. El a rămas fără aproximativ 420 de kilograme de pocnitori și artificii, care i-au fost luate de polițiști, deoarece erau puse în vânzare fără respectarea prevederilor legale. Ba s-a mai ales și cu dosar penal, căci vindea artificii și petarde din categorii periculoase, menite a fi folosite doar de pirotehnicieni, nu de oameni de rând.

Descoperirea din magazin

În data de 07 decembrie 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Hunedoara au desfășurat mai multe activități de control pe raza municipiului Brad, iar în cadrul acțiunii au descoperit, în incinta punctului de lucru al unei societăți comerciale autorizate să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice, expuse spre comercializare, fără drept, către publicul larg, articole pirotehnice constând în baterii de artificii din categoriile F2 și F3.

Descoperirea din portbagaj

De asemenea, în portbagajul și în interiorul unui autoturism parcat în imediata apropiere a punctului de lucru, reprezentanții societății dețineau și depozitau fără drept, în scop de comercializare, articole pirotehnice constând în baterii de artificii, candele romane și emițătoare de sunet din categoriile F2, F3 și F4, destinate a fi utilizate exclusiv de pirotehnicieni.

Dosar penal pentru negustor, sub aspectul săvârșirii

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept ” și ,,comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni ”, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

L-au lăsat fără 420 de kilograme de marfă, bani mulți

Întreaga cantitate de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4 identificată în incinta punctului de lucru al societății și în autoturism, în greutate de 420 de kilograme, a fost indisponibilizată, în vederea cercetărilor.

Sursa: IPJ Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente