joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPersoanele fizice care găzduiesc refugiați ucraineni vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru...

Persoanele fizice care găzduiesc refugiați ucraineni vor beneficia de decontarea cheltuielilor pentru hrană și cazare

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat, miercuri, că în şedinţa Executivului a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă care permite persoanelor fizice care găzduiesc cetăţeni ucraineni refugiaţi să beneficieze de decontarea din bugetul Inspectoratelor Judeţene de Urgenţă a cheltuielilor cu hrana şi cazarea.

Deconturile sunt în valoare de 20 de lei pe zi, pe persoană găzduită, pentru hrană iar pentru cazare alţi 50 de lei pe zi. Mecanismul de decontare va fi stabilit, ulterior, printr-o Hotărâre de Guvern.

Dan Cărbunaru a precizat că aceşti bani sunt acordaţi persoanelor fizice, voluntarilor şi românilor care, fără să fi aşteptat neapărat o decizie în acest sens a autorităţilor, s-au grăbit încă din primele zile în care refugiaţii din Ucraina, din cauza agresiunii militare din ţara lor, au venit în ţara noastră. 

Sunt alocate sume inclusiv pentru hoteluri sau alte zone de cazare unde sunt refugiaţi, suma fiind de 100 de lei pe zi, pentru fiecare refugiat cazat, iar pentru spaţiile puse la dispoziţie de statul român, suma este de 50 de lei pe zi, pentru fiecare refugiat. 

Sursa: Informație de presă Guvernul României

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente