test
sâmbătă, iunie 22, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTPatru agenți de poliție hunedoreni REȚINUȚI pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în...

Patru agenți de poliție hunedoreni REȚINUȚI pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu

Patru agenți de poliție din IPJ Hunedoara au ajuns după gratii pentru 24 de ore și sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor anticorupție, cei patru l-ar fi protejat pe fostul comandant al Poliției Petroșani, după ce acesta a fost prins conducând sub influența alcoolului.  

În cursul zilei de astăzi, 19 ianuarie a.c., cei patru polițiști din Vulcan vor fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți, cu propuneri de arestare preventivă.

Comunicatul Direcției Generale Anticorupție

Hunedoara/Patru agenți de poliție reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu

În cursul zilei de ieri, 18.01.2024, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au pus în executare patru mandate de aducere, emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, pentru patru agenți de politie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, cercetați pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, în seara zilei de 16.03.2023, unul dintre agenții de poliție, în exercitarea atribuțiilor de poliție rutieră, a oprit, pe raza orașului Vulcan, un autoturism condus de fostul comandant al Poliţiei Municipiului Petroșani,  despre care exista suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În aceste împrejurări, cu intenție și cu scopul de a nu constata comiterea faptei ilicite, reprezentată de conducerea autovehiculului pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, agentul de poliție nu l-a testat pe acesta cu  aparatul etilotest din dotare, pentru stabilirea concentrației de alcool în aerul expirat.

Totodată, ajutat de ceilalți trei agenți de poliție, acesta a simulat o verificare a conducătorului auto cu aparatul etilotest, astfel încât să ateste valoarea zero a nivelului de alcool în aerul expirat, făcând astfel inutilă o eventuală recoltare de probe biologice de sânge, necesară pentru stabilirea științifică a concentrației de alcool în organism și împiedicând, în acest mod, tragerea la răspundere contravențională sau penală a respectivului conducător auto.

Față de cei patru agenți de poliție, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 19 ianuarie a.c., să fie prezentate judecătorului de drepturi și libertăți propunerile de arestare preventivă.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ACTUALIZARE: Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Deva a dispus măsura controlului judiciar pentru cei patru polițiști. Astfel, agenții de poliție din Vulcan, reținuți joi de Direcția Generală Anticorupție, vor fi cercetați în stare de libertate.

.

POATE VREI SĂ CITEȘTI ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente