joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăParlamentul atentează grav la independența experților contabili

Parlamentul atentează grav la independența experților contabili

Este vorba despre modificări ale legii, prin care mai multi deputati PSD si PNL urmaresc sa preia controlul asupra patrimoniului CECCAR.

Amendamentele au fost aduse recent unui proiect de lege gandit sa modifice Legea nr. 82/1991 a contabilitatii si OG nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati.

Aceste amendamente, adoptate de Comisia de Buget Finanțe a Camerei Deputaților în această săptămână, au stîrnit revolta experților contabili.

Eleonora Carmen Hărău, expert contabil din 1993, fost parlamentar și fost președinte CECCAR Hunedoara:

INCREDIBIL, INCALIFICABIL, REVOLTĂTOR !

15 din 16 deputați prezenți la dezbaterile din Comisia de Buget Finanțe a Camerei Deputaților (dintr-un număr de 30 de membri cât are, de fapt, comisia) au votat în această săptămână un proiect de lege care, dacă va trece de votul Plenului și se va promulga, va creea mari dificultăți Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. Sunt periclitate, între altele, independența profesiei și patrimoniul de cca 45 milioane de euro, constituit prin truda a zeci de mii de specialiști dedicați.

Deși, cu doar o zi înainte de vot, a avut loc Conferința Națională CECCAR, în care cei peste 500 de reprezentanți ai celor 30.156 membri cu viza la zi, au votat rezoluții contrare prevederilor din proiect, pentru cei 15 deputați vocea specialiștilor nu a contat nici cât negru sub unghie. Au considerat că știu ei mai bine ce și cum trebuie să facă CECCAR, acest organism preofesional cu cca 50000 de membri și filiale în toate județele țării, care anul trecut și-a sărbătorit Centenarul.

Eleonora Carmen Hărău, expert contabil

Am văzut, pe parcursul activității mele parlamentare de 8 ani, chiar în această comisie, destul de multe grozăvii. Puține au avut însă dimensiunea acestei agresiuni îndreptate împotriva CECCAR. Cine are interesul să culce la pământ o structură profesională de elită?!

Am nădejdea că Plenul CD va avea înțelepciunea să nu susțină prin vot decizia din comisie!

PS Pentru informarea celor care ar putea avea vreo îndoială în legătură cu îndreptățirea și temeinicia atitudinii mele, fac precizarea că sunt expert contabil din anul 1993, am întocmit mai mult de 100 de expertize, am fost, înainte de a ajunge parlamentar, vicepreședinte al filialei Hunedoara iar luna trecută mi-am încheiat mandatul de președinte al aceleiași filiale. – a scris Eleonora Carmen Hărău pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente