duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTOameni EVACUAŢI la Aninoasa din clădirile afectate de cutremure. Ei vor locui...

Oameni EVACUAŢI la Aninoasa din clădirile afectate de cutremure. Ei vor locui în containere metalice

Autoritățile hunedorene au început astăzi, la Aninoasa, aplicarea primelor măsuri impuse de gestionarea unei stări potențial generatoare de situații de urgență. Oamenii vor fi evacuaţi din clădirile afectate de cutremurele din ultimele săptămâni şi vor fi relocaţi în construcţii modulare (containere metalice). Primele două containere au plecat deja spre Aninoasa. Vor ajunge în această seară, dar evacuarea nu va începe încă.

În urma hotărârii de ieri a Comitetui Judetean pentru Situații de Urgență Hunedoara, prin care s-a decis evacuarea locatarilor din clădirile aflate în stare avansată de degradare, din orașul Aninoasa, astăzi autoritățile au început aplicarea primelor măsuri impuse de gestionarea unei stări potențial generatoare de situații de urgența.

Pentru a analiza situația locuitorilor și starea celor 11 cladiri de locuințe, de tip parter plus un etaj, la Aninoasa s-au deplasat: președintele CJSU, Călin Petru Marian- prefectul județului Hunedoara, ofițerii aflați la comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului de Poliție Județean și reprezentanți ai autorităților locale.

Au fost luate următoarele măsuri:

  • identificarea terenurilor din orașul Aninoasa unde pot fi amplasate construcțiile modulare unde vor fi relocați locatarii evacuați
  • stabilirea numărului exact de persoane care urmează sa fie evacuate
  • asigurarea transportului si amplasării a 18 construcții modulare aflate la spitalele din județul Hunedoara
  • informarea populației expusă la risc, prin discuții directe și prin amplasarea de materiale tipărite, despre pericolul la care se expun în cazul în care refuză părăsirea clădirii.
  • convocarea unei ședinte a CJSU Hunedoara în urma cărora au fost adoptate două hotărâri: una privind solicitarea adresată Adminstrației Naționale a Rezervor de Stat și Probleme Speciale prin care se informeaza ca este necesara alocarea a 80 construcții modulare speciale (containere), care sa suplimenteze numărul celor identificate în județul Hunedoara, iar cea de-a doua prin care primele 18 containere sunt relocate Primăriei Aninoasa.
  • continuarea acțiunilor de identificarea de către ISU Hunedoara a unităților de cazare disponibile pentru gazduirea persoanelor evacuate.
  • stabilirea unor misiuni suplimentare de patrulare a jandarmeriei, poliției și poliției locale pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Notă: ISU informa, ieri, că potrivit informațiilor primite de la autoritățile locale (primărie), locatarii nu vor sa fie evacuați și, sub semnătură, refuză acest lucru. În acest caz, instituțiile nu pot obliga cetățenii sa facă un lucru împotriva voinței lor.

.
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente