duminică, mai 5, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăNatalia Intotero refuză un SALARIU FABULOS la Parlamentul European. Ce a ales...

Natalia Intotero refuză un SALARIU FABULOS la Parlamentul European. Ce a ales să facă

Deși numele său a fost vehiculat ca un posibil candidat la alegerile europarlamentare, pe loc eligibil, Natalia Intotero, ministrul Familiei (PSD), a declarat miercuri că doreşte să rămână alături de echipa guvernamentală, în funcţia de ministru, pentru a-şi continua proiectele.

Ministrul Familiei a declarat în emisiunea Insider Electoral de la Prima News că nu doreşte să fie pe lista pentru europarlamentare ci vrea să aibă continuitate în funcţia de ministru.

”Eu îmi doresc să rămân alături de echipa guvernamentală, am primit această sarcină şi pentru a reuşi să faci mai multe lucruri bune pentru un domeniu trebuie să ai şi continuitate. Fiecare schimbare de ministru înseamnă o perioadă de stagnare în instituţie, perioadă în care ai fi putut face mai multe proiecte”, a spus Intotero.

Despre candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, Intotero a spus că aceasta a fost un foarte bun primar şi faptul că îşi doreşte acest lucru o bucură.

”Susţin candidatura oricărei femei, deocamdată, cum a spus preşedintele Ciolacu, o decizie fermă privind fiecare reşedinţă de judeţ se va lua în perioada următoare şi din partea noastră, a PSD, s-a făcut referire numai la numele Gabrielei Firea”, a completat Natalia Intotero.

Cât câștigă un europarlamentar

Salariile și indemnizațiile parlamentarilor europeni sunt publice și se găsesc pe site-ul oficial al Parlamentului European. Salariul este același pentru reprezentanții tuturor țărilor – puțin sub 9.400 de euro brut. Net, salariul lunar este de circa 7.300 de euro.

Însă europarlamentarii mai primesc diverse indemnizații: pe lângă rambursarea cheltuielilor de deplasare pentru a merge la locul de muncă la Bruxelles sau la Strasbourg, li se decontează activitățile din afara țării lor, până la un maximum de aproximativ 4.700 EUR pe lună.

Indemnizația pentru costurile de cazare pentru fiecare zi petrecută la Bruxelles sau la Strasbourg este de 338 de euro.

Alocația pentru cheltuielile de birou – chirie, calculatoare, telefoane și alte rechizite – este de aproape 4.800 de euro lunar.

În plus, europarlamentarii au la dispoziție puțin sub 27.000 de euro pe lună pentru angajarea de asistenți personali (acești bani nu intră în buzunarele europarlamentarului, ci merg către asistenți, facturi, chirii etc).

În fiecare an, cu toate cheltuielile, un europarlamentar ne costă circa 220.000 de euro.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente