duminică, mai 5, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăE OFICIAL: Alegeri COMASATE. Alegerile europarlamentare și cele locale au loc în...

E OFICIAL: Alegeri COMASATE. Alegerile europarlamentare și cele locale au loc în data de 9 iunie

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat, miercuri seara, că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor, iar europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie.

La alegerile pentru Parlamentul European, PSD și PNL vor avea o listă COMUNĂ de candidați. Sunt 33 de mandate de europarlamentari pentru România. Calculele politice arată că primele 17 locuri de pe lista de candidați sunt considerate eligibile pentru lista comună PSD-PNL.

Pentru alegerile locale, PSD și PNL vor avea liste proprii pentru fiecare partid dar nu sunt excluse înțelegeri punctuale și chiar susținerea unui candidat agreeat de ambele partide pentru primării sau Consiliul Județean. Strategiile pentru alegerile locale sunt lăsate la latitudinea filialelor locale și județene ale celor două partide.

PE SURSE: Ce se întâmplă în județul Hunedoara

Surse politice au afirmat, în exclusivitate pentru NewsHD.ro, că există posibilitatea alcătuirii unor LISTE COMUNE PSD-PNL și pentru alegerile locale din județul Hunedoara, pentru consiliile locale și, posibil, pentru Consiliul Județean.

De asemenea, se va discuta, punctual, despre susținerea, de către PSD și PNL, în candidatura pentru un nou mandat, a primarilor din toate cele 69 de localități ale județului Hunedoara. Ca regulă generală (dar nu obligatorie), prioritate în susținerea comună a tandemului PSD-PNL ar avea primarii aflați în funcție în acest moment.

Comasarea alegerilor produce și o situație neobișnuită

Primarii nou-aleși își preiau mandatele după câteva luni, iar primarii traseiști vor fi protejați prin schimbarea codului administrativ, care în prezent prevede că aceștia își pierd mandatele dacă pleacă la un alt partid. 

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente