sâmbătă, mai 18, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEMITĂ la Serviciul de Evidența Persoanelor din Primăria Hunedoara, funcționară prinsă în...

MITĂ la Serviciul de Evidența Persoanelor din Primăria Hunedoara, funcționară prinsă în flagrant

Control judiciar de 60 de zile pentru o persoană care a fost prinsă în flagrant primind o sumă de bani, după ce a pretins că își poate trafica influența asupra funcționarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor (S.P.C.L.E.P.) Hunedoara.

Ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara,  sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au realizat prinderea în flagrant a unei angajate din cadrul S.P.C.L.E.P. Hunedoara, în timp ce primea de la o persoană, denunțător în cauză, suma de 150 euro pentru a-și trafica pretinsa influență în scopul urgentării eliberării unor acte de identitate.

Astfel, în data de 19.08.2022, angajata din cadrul S.P.C.L.E.P. Hunedoara a primit, în temeiul unor înțelegeri anterioare cu prilejul cărora a pretins și acceptat promisiunea, suma de 150 euro, promițând, în schimb, martorului denunțător că, prin influența pe care o are asupra funcționarilor publici cu atribuții specifice în domeniul eliberării cărților de identitate, va interveni pe lângă aceștia pentru a-i determina să procedeze la urgentarea emiterii cărților de identitate, atât pentru denunțător, cât și pentru fii acestuia.

În cursul zilei de 19.08.2022, suspecta a fost condusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. În aceeași zi, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar, la data de 20.08.2022,  măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Activitățile în cauză s-au desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara și cel al Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba Iulia.

Sursa: BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE Direcția Generală Anticorupție

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente