marți, februarie 27, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEMinistrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu: S-a renunţat la promovarea frunzei lui Udrea, a...

Ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu: S-a renunţat la promovarea frunzei lui Udrea, a fost o greşeală

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, s-a aflat astăzi în vizită de lucru la Deva.

La întâlnirea cu primarii, operatorii din turism și oameni de afaceri din județ, ministrul Cadariu le-a tăiat speranțele celor care au ridicat problema dezvoltării domeniilor schiabile din județul Hunedoara, pe fonduri europene.

”Straja e cea mai avansată stațiune de schi din România, din punctul de vedere al ofertei turistice. E părerea mea. Avem multe stațiuni de schi in țară, dar media lungimii pârtiilor din România este de sub 1 km.

Trebuie un studiu serios pentru a identifica domeniile schiabile care se pot dezvolta în țară, pentru că, printre altele, inclusiv condițiile climatice s-au schimbat. Ceea ce era valabil acum 10 ani nu mai este valabil acum.

Nu avem disponibile fonduri europene pentru dezvoltarea domeniilor schiabile. Vedem ce putem face pe banii de la bugetul Statului. Eu nu pot face promisiuni fără acoperire, chiar cu riscul de a-mi supăra interlocutorii. În situația asta suntem.”– a afirmat ministrul Cadariu.

În privința brandului turistic de țară, ministrul Constantin-Daniel Cadariu a afirmat că ne-am oprit la jumătatea drumului, după ce România a cheltuit foarte mulți bani pentru celebra ”frunză”, brand turistic al României pe vremea când Elena Udrea era ministru al Turismului.


”Frunza, ca brand turistic de țară, a costat 30 milioane de euro. Greșeala a fost că nu s-a promovat brandul, după ce s-a realizat. Mai aveam la dispoziție alte 30 de milioane, doar pentru promovare. Dar după doamna Udrea a venit altă doamnă, tot o doamnă (aluzie la Maria Grapini – n.n.), și n-a mai vrut promovare. Eu cred că asta a fost o greșeală.” – a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, la Deva.

De altfel, Constantin Daniel Cadariu a declarat anterior că a emis un ordin de ministru prin care toate cele 18.300 de unităţi turistice clasificate de Minister să afişeze brandul de ţară, iar în prezent este în pregătire un al doilea ordin, care stabileşte unde va fi acest logo amplasat şi ce dimensiuni trebuie să aibă.

Cadariu a fost desemnat ministru de organizația PNL Suceava, organizație controlată de baronul local Gheorghe Flutur, fost coleg cu Elena Udrea în guvernul Boc.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente