sâmbătă, mai 18, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăMarius Budăi A DEMISIONAT din funcția de ministru al Muncii, după o...

Marius Budăi A DEMISIONAT din funcția de ministru al Muncii, după o discuție cu premierul Ciolacu

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a demisionat joi din funcție ca urmare a scandalului azilurilor de bătrâni din Ilfov. 

El ar fi luat această decizie după ce a avut o discuție în această dimineață cu premierul Marcel Ciolacu.

Demisia va fi făcută publică în ședința de guvern de joi, programată pentru ora 11.00.

Budăi și Gabriela Firea, ministrul Familiei, sunt considerați în interiorul PSD drept principali responsabili politici pentru scandalul care provoacă mari probleme de imagine pentru partid.

Gestul ar veni pe fondul dosarului deschis de DNA, care vizează modul în care instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și-au făcut datoria în scandalul azilelor.

Budăi are în subordine mai multe instituții de verificare și control acuzate că nu au verificat modul în care azilele din Voluntari i-au tratat pe bătrâni.

Premierul Ciolacu a demis deja șefii unora dintre instituțiile din subordinea lui Budăi ca urmare a scandalului public.

ACTUALIZARE: Premierul Ciolacu a acceptat demisia ministrului Budăi

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în debutul ședinței de guvern, că decizia ministrului Muncii, Marius Budăi, de a demisiona din funcție, este „reacția firească” în urma scandalului privind azilurile groazei.

„Am avut azi-dimineata o discutie cu domnul ministru al Muncii, care m-a anuntat despre decizia de a-si depune demisia. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că asta e reacția firească a unui decident politic în acestă criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a declarat Ciolacu.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente