duminică, mai 26, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEMinistrul Energiei, Virgil Popescu, prezintă imagini cu benzinăriile care au redus prețurile

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, prezintă imagini cu benzinăriile care au redus prețurile

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a prezentat, vineri, imagini cu benzinăriile care au redus preţul la carburanţi.

Carburanți mai ieftini!

Vreau să le mulțumesc tuturor companiilor care s-au conformat voluntar și au aplicat deja prevederile Ordonanței de Urgență cu privire la reducerea cu 50 de bani/litru a prețului la carburanți. – a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Și prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a comentat, pe pagina sa de Facebook, scăderea prețului la carburanți:

Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă.

Pentru transportatori, este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului – așa cum se întâmplă deja în alte state – și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare.

Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa. – a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Guvernul a aprobat joi reducerea prețurilor carburanților cu 50 de bani pe litru. Actul normativ a intrat în vigoare în noaptea de joi spre vineri, pentru o perioadă de trei luni.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente