luni, aprilie 29, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEIordanienii au venit să târguiască berbecuți de la Romos. Daea le-a prezentat...

Iordanienii au venit să târguiască berbecuți de la Romos. Daea le-a prezentat și oaia

Întâlnire la nivel înalt desfășurată astăzi la ferma de ovine din comuna Romos, județul Hunedoara. Printre mioare s-au aflat Ministrul Agriculturii, Petre Daea și ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled Hneifat.

La întâlnirea tehnică de lucru au participat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea și omologul său din Regatul Hașemit al Iordaniei, Khaled Hneifat, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, primarul comunei Romos, Daniela Csatlos-Koncz, reprezentanți ai instituțiilor publice hunedorene cu expertiză în domeniul agriculturii și mai mulți fermieri hunedoreni și din țară.

În cadrul vizitei oficiale au fost discutate modalitățile de intensificare a cooperării între cele două state, român și iordanian, accentul fiind pus pe schimburile comerciale în domeniul agricol.

„Cred că este foarte important ca mediul de afaceri hunedorean din domeniul agricol să fie stimulat și expus oportunităților de dezvoltare de pe piețele externe, iar vânzarea produselor hunedorene autohtone în alte țări reprezintă o modalitate pentru a realiza acest deziderat.

România este un agent furnizor important de ovine și grâu pentru Iordania și consider că schimburile comerciale trebuie ridicate la un nivel cât mai înalt.

Un bun exemplu de urmat, care ne aduce cinste și de care suntem mândri, este reprezentat de hunedoreanul Dumitru Andreșoi, cel mai mare crescător de ovine din țara noastră, prezent la această întâlnire bilaterală deosebit de importantă.” – a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Khaled Hneifat, ministrul Agriculturii din Iordania și Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, primiți cu pâine și sare, după datina străbună, la ferma de ovine de la Romos. Foto: Facebook/Consiliul Județean Hunedoara

”Această vizită este un privilegiu pentru noi cu atât mai mult cu cât cei doi demnitari (Petre Daea, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Khaled Hneifat, Ministrul Agriculturii din Iordania – n.n.) și-au manifestat dorința de a vizita o fermă de ovine din comuna Romos.

Mă bucur că activitatea fermierilor hunedoreni este prezentată ca exemplu solid de bună practică în domeniul zootehniei la nivel european!” – a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente