duminică, aprilie 28, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieCum îl prinde, cum îl taxează! Microbuzul răsturnat, nou prilej de scandal...

Cum îl prinde, cum îl taxează! Microbuzul răsturnat, nou prilej de scandal între Prefectură și Consiliul Județean

Accidentul din această dimineață, când un microbuz cu 8 oameni s-a răsturnat, între Balșa și Geoagiu, a dat ocazia prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian (PNL), să îl atace din nou pe președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (PSD). Motivul: Consiliul Județean Hunedoara nu își face treaba în privința deszăpezirii drumurilor județene.

De cîteva săptămâni, între prefect și președintele Consiliului Județean are loc un adevărat război al declarațiilor, dovadă că anul electoral a început în forță.

Comunicatul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara

Un microbuz în care se aflau 8 persoane, printre care și 3 copii, s-a răsturnat în această dimineață pe un drum județean, de pe raza comunei Balșa, pe care nu s-a intervenit la timp cu material antiderapant, în ciuda condițiilor meteo.

Este vorba despre DJ 705, drum aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, instituție care are încheiat contract cu o societate pentru întreținerea lui atât pe perioada verii, cât și în anotimpul rece.

Foto: Instituția Prefectului – Județul Hunedora

Marian Călin Petru, prefectul județului Hunedoara:

“În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, a trecut deja aproape o lună de zile de când am atras atenția că în județul Hunedoara activitatea de deszăpezire și întreținere a drumurilor județene nu se desfășoară corespunzător!

Foto: Instituția Prefectului – Județul Hunedora

Constat că lucrurile nu s-au schimbat, deoarece în această dimineaţă s-a produs, din păcate, un incident major care a pus în pericol sănătatea și viața oamenilor!

Comanda ISU HD a activat, la ora 07:09, tocmai pe fondul gravității problemei, Planul Roșu de Intervenție, trei persoane având nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

Este inadmisibil ca astfel de lucruri să se producă din cauză că unele persoane nu își asumă responsabilitatea și nu își fac treaba, deși sunt plătiți! Este inadmisibil ca instituția care administrează drumurile județene să nu fie interesată de modul în care acționează societățile cărora, prin contract, li s-au delegat aceste servicii.

Am spus-o și o repet: nu este normal să ne confruntăm cu astfel de situații în secolul 21! Cine se face responsabil, trebuie să răspundă legal!”. – a transmis Marian Călin Petru, prefectul județului Hunedoara. (comunicat Instituția Prefectului – Județul Hunedoara)

RĂSPUNSUL CONSLIULUI JUDEȚEAN HUNEDOARA:

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma accidentului de circulație produs în această dimineață pe DJ 705, președintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, a dispus verificări pentru analiza modului în care au intervenit utilajele operatorului care asigură deszăpezirea pe acest sector de drum.

De asemenea, a fost dispus un control la Serviciul Administrare drumuri și la Dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean Hunedoara.

În cursul acestei dimineți, reprezentanții operatorului care are obligația de a întreține acest sector de drum au fost convocați de președintele CJ Hunedoara, la sediul instituției, pentru a lămuri toate aspectele legate de modul în care s-a intervenit în cursul nopții. (Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente