marți, mai 14, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieVIN BANII: Locuitorii din zonele învecinate Devei, care fac naveta în municipiu,...

VIN BANII: Locuitorii din zonele învecinate Devei, care fac naveta în municipiu, vor avea transport cu microbuze electrice

Peste 4 milioane de euro vor fi alocați, prin PNRR, pentru achiziționarea de vehicule nepoluante – microbuze electrice, de către Primăria Municipiului Deva. Cererea de finanțare a fost aprobată astăzi.

Achiziția se va face de către Primăria Deva în parteneriat cu alte opt primării, pentru a acoperi transportul public pe rutele:

  • Deva – Simeria – Băcia
  • Deva – Șoimuș – Certeju de Sus – Hărău
  • Deva – Cârjiți – Peștișu Mic – Cerbăl

Se vor achiziționa 14 microbuze electrice, fiecare cu stația de reîncărcare aferentă și încă 3 stații de reîncărcare suplimentare.

Achiziția de vehicule nepoluante se face în parteneriatul încheiat de municipiul Deva cu orașul Simeria și comunele Băcia, Hărău, Certeju de Sus, Șoimuș, Pestișu Mic, Cârjiți și Cerbăl.

Suma aprobată astăzi pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10-Fondul Local, pentru achiziționarea de microbuze electrice, este de 20.942.396 lei (TVA inclus) – aproximativ 4,25 milioane euro.

Dacă ai o știre, scrie-ne la: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente