marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTLudovic Orban, despre podul prăbușit de la Luțca (Neamț): CAZ DE PUȘCĂRIE

Ludovic Orban, despre podul prăbușit de la Luțca (Neamț): CAZ DE PUȘCĂRIE

”CAZ DE PUȘCĂRIE

Un pod de peste Siret pur și simplu s-a rupt. Nu ar fi fost acceptabilă o atare situație nici dacă nu ar fi fost supus niciunei reparații. Dar, ceea ce este de- a dreptul scandalos, este că podul tocmai ce fusese în reparație capitală între primăvara lui 2020 și noiembrie 2021. Ionel Arsene, președintele PSD Neamț și președintele Consiliului Județean Neamț, cel care a fost beneficiarul lucrării, l- a inaugurat cu mândrie în 13 noiembrie 2021, lăudându- se cu finalizarea lucrării înainte de termen.

Aflăm de la Ministerul Dezvoltării (noroc că nu este condus de un pesedist, pentru că altfel nu aflam nimic) că, de fapt, conform prevederilor legale, podul de la Luțca nu putea fi dat în folosință pentru că lucrările nu sunt finalizate și recepționate, nefiind întocmit procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

În ce țară trăim? Ce spate are Arsene de și-a permis să încalce legea atât de flagrant și să dea drumul la circulație peste un pod care nu este finalizat, punând în pericol viața și siguranța tuturor celor care trec podul, fără să aibă pic de frică de pedeapsă? Citez din declarația lui Arsene de la ianugurare:„ Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta o problemă pentru participanții la trafic. Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone.” Cum să minți cu atâta nerușinare? Ce mai zice astăzi baronul roșu de Neamț?

Lucrările de reparații capitale ale podului au fost finanțate prin PNDL. Ce încredere să mai ai să finanțezi astfel de lucrări derulate de UAT-uri conduse de asemenea iresponsabili prin noul program de tip pndl, Anghel Saligny?

Parchetul, poliția, Inspectoratul de Stat în Construcții și celălalte instituții cu atribuții trebuie să se autosesizeze imediat și să demareze ancheta în ritm rapid pentru a îi pedepsi drastic pe cei vinovați. Ministerul Dezvoltării trebuie să verifice în amănunt derularea proiectelor finanțate prin PNDL pentru a nu ajunge în situații similare și în alte lucrări finanțate de la bugetul de stat.” – a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Podul de la Luţca din judeţul Neamţ, s-a rupt joi după amiază în timp ce era traversat de un autocamion şi de o autoutilitară. Podul a fost reabilitat recent, fiind unul dintre obiectivele intens promovate de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. Podul a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente