miercuri, mai 22, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăLucian Heiuș merge vicepreședinte al Curții de Conturi, pentru un mandat de...

Lucian Heiuș merge vicepreședinte al Curții de Conturi, pentru un mandat de 9 ani – VIDEO

Lucian Heiuș va ocupa poziția de vicepreședinte al Curții de Conturi, pentru următorii 9 ani. Anunțul a fost făcut de Rareș Bogdan, europarlamentar PNL și prim-vicepreședinte al partidului, într-o declarație de presă, după ședința conducerii PNL de luni, 9 octombrie. Parlamentul urmează să valideze această numire în ședința comună a celor două camere de marți, 10 octombrie.

,,PNL a propus, delegat și votat reprezentanții PNL în pozițiile de la ANCOM și de la Curtea de Conturi. (…)

Pentru Curtea de Conturi, în poziția de vicepreședinte a fost votat domnul Heiuș, Lucian Heiuș. Este fostul șef al ANAF, secretar general al Ministerului Finanțelor în acest moment, un om care a fost prefect (Lucian Heiuș nu a fost niciodată prefect – n. n.), care a fost șef de ANAF, șef de admnistrație financiară, cu o mare experiență în domeniu și credem că va face un lucru excepțional, în următorii 9 ani, la Curtea de Conturi.” – a declarat Rareș Bogdan.

Lucian Heiuș, născut la 13 noiembrie 1965 la Orăștie, județul Hunedoara, va putea ieși liniștit la pensie de pe acest post, la vârsta de 67 de ani.

ACTUALIZARE: Camera Deputaților și Senatul au validat marți, 10 octombrie, în plen reunit, candidaţii pentru două funcţii de vicepreşedinţi şi şase consilieri ai Curţii de Conturi, votul fiind secret cu buletine de vot. Astfel, Ion Mocioalcă şi Lucian Heiuş sunt vicepreşedinţi ai Curţii de Conturi.

Lucian-Ovidiu Heiuş a primit 256 de voturi „pentru” şi 100 de voturi contra, iar Ion Mocioalcă 252 de voturi „pentru” şi 114 voturi „contra”.

Unul dintre cei mai titrați politicieni hunedoreni

Lucian Heiuș a absolvit Liceul de Chimie Industriala nr. 1 Orăștie, Institutul Politehnic Cluj- Napoca – Facultatea de Mecanică secția Metalurgie, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca – Facultatea de Științe Economice, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București – Facultatea de Management Turistic și Comercial din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest” Vasile Goldiș” Arad – Facultatea de Științe Juridice.

A fost deputat și președinte al filialei PNL județul Hunedoara.

Timp de un an, Lucian Heiuș a fost președintele ANAF. În prezent este secretar general al Ministerului Finanțelor.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan anunță că Lucian Heiuș merge vicepreședinte al Curții de Conturi a României, pentru următorii 9 ani.

DEMISIA LUI LUCIAN HEIUȘ DE LA CONDUCEREA ANAF S-A LĂSAT CU SCANDAL:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente