marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATELigia Deca și-a preluat biroul de la Ministerul Educației. Ce priorități a...

Ligia Deca și-a preluat biroul de la Ministerul Educației. Ce priorități a anunțat ministrul

Ligia Deca a preluat astăzi mandatul de ministru al Educației de la Sebastian Burduja, cel care a asigurat interimatul la conducerea ministerului după demisia lui Sorin Cîmpeanu, survenită în urmă cu cinci zile.

”Astăzi, la sediul Ministerului Educației, a avut loc procesul de predare-primire a mandatului de ministru al Educaţiei. Mulțumesc domnului Sebastian Burduja pentru asigurarea continuității instituționale.

O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educației. Pe baza observațiilor primite în procesul de dezbatere publică, mă voi consulta cu vocile relevante din domeniul educației și voi armoniza actele normative cu recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea în sistemul românesc de educație.

Totodată, în colaborare cu membrii Guvernului României și cu autoritățile publice locale, ca ministru al Educației, voi face toate demersurile necesare, astfel încât unitățile de învățământ să nu aibă de suferit în contextul dificil generat de situația economică și energetică existentă la nivel global şi să trecem iarna cu bine împreună.

Nu în ultimul rând, știu că una dintre nevoile fundamentale ale sistemului de educație este predictibilitatea. Un obiectiv esențial al mandatului meu este tocmai asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaționale, astfel încât elevii, profesorii și părinții să știe din timp cum se desfășoară procesul de învățământ.

Promit să acționez cu transparență, integritate și curaj!” – a scris ministrul Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook. 

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente