vineri, mai 17, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEVești foarte bune de la Strasbourg: Parlamentul European a votat pentru încărcătorul...

Vești foarte bune de la Strasbourg: Parlamentul European a votat pentru încărcătorul unic de telefon

Parlamentul European (PE) a votat marţi, la Strasbourg, introducerea unui singur tip de încărcător – cu port de tip USB-C – pentru toate smartphone-urile, tabletele, căştile, consolele de jocuri video, computere şi boxe portabile.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan, pe pagina sa de Facebook:

”Încărcătorul unic la nivel european, un pas mai aproape

Tocmai am votat cu largă majoritate în Parlamentul European pentru introducerea unui încărcător unic la nivel european.

Practic, până la sfârșitul lui 2024, vom avea un singur tip de încărcător, USB tip-C, pentru toate mărcile de telefoane mobile, tablete și camere foto pe care le vom folosi. Din primăvara anului 2026, aceleași prevederi se vor aplica și producătorilor de laptop-uri.

Toate acestea sunt vești foarte bune.

Nu vom mai fi nevoiți să cumpărăm un nou cablu de încărcare cu fiecare nou dispozitiv sau să călătorim cu o întreagă pungă de cabluri și adaptoare.

Încărcătorul unic ne va ajuta să economisim, la nivel european, până la 250 de milioane de euro în fiecare an, bani cheltuiți altfel pe achiziții de încărcătoare.

De asemenea, măsura va reduce cu aproximativ 11.000 de tone cantitatea anuală de deșeuri electrice produsă la nivel european.

Ultimul pas, adoptarea formală de către Consiliu. Legea va intra în vigoare la 20 de zile după ce este publicată în Monitorul Oficial european.” – a scris europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Răspunsurile la postarea europarlamentarului Hunedorean nu au întârziat să apară:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente