sâmbătă, mai 18, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATESURPRIZĂ? Care este CEA MAI BUNĂ ȘCOALĂ din județul Hunedoara, după rezultatele...

SURPRIZĂ? Care este CEA MAI BUNĂ ȘCOALĂ din județul Hunedoara, după rezultatele la Evaluarea Națională

După rezultatele obținute la Evaluarea Națională, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie ocupă locul I în județul Hunedoara, cu media generală 8,79.

Pe locul II se situează o școală din mediul rural, respectiv Școala Gimnazială Boșorod, unde elevii au obținut, la Evaluarea Națională, media generală 8,62.

Abia pe locul III se situează renumitul Colegiu Național „Decebal” Deva, cu media generală 8,52 la Evaluarea Națională.

Ce școli au mai intrat în TOP 10 cu cele mai mari medii

Pe următoarele locuri s-au clasat, în ordine descrescătoare: Colegiul Național „Regina Maria” Deva, Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva, Școala Gimnazială „Ion Gheoghe Duca” Petroșani, Școala Gimnazială ”Ion Buteanu” Buceș, Colegiul Național ”Iancu de Hunedoara” Hunedoara, Liceul Teoretic ”Traian Lalescu” Hunedoara, Școala Gimnazială ”Mircea Sântimbreanu” Brad.

Statistica și graficul au fost realizate de domnul Sebastian Mezei, inspector la Curtea de Conturi a României, pe baza datelor furnizate de Ministerul Educației.

Sebastian Mezei, inspector la Curtea de Conturi a României, a dat publicității și următoarele statistici, după prelucrarea a 140 de pagini web de pe site-ul Ministerului Educației:

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023

Câteva statistici din județul Hunedoara

Total elevi: 2.798

Absenți: 134 elevi (4,79%)

Media 10: 6 elevi

Nota 10 la Română: 15 elevi

Nota 10 la Matematică: 36 elevi

Cea mai mică medie: 1,2

Cea mai mică notă: 1 (matematică)

TOP 10 școli cu cele mai mici medii

De asemenea, Sebastian Mezei a făcut și un top al școlilor codașe, care au obținut cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională. Cea mai slabă școală din județul Hunedoara este, conform statisticii, Școala Generală ”Sabin Oprean” Bucuresci, unde media generală obținută de elevi la Evaluarea Națională a fost 4,24.

Grafica și statistica au fost realizate de Sebastian Mezei

CITEȘTE ȘI:

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente