marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEPompierii vor păzi Mănăstirea Prislop în noaptea de Înviere

Pompierii vor păzi Mănăstirea Prislop în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere, 29 de pompieri și 11 autospeciale vor fi mobilizate în locurile unde se desfăşoară manifestaţii religioase de amploare, cum ar fi: Mănăstirea Prislop, Schitul Înălțarea Sfintei Cruci din Straja, catedralele și bisericile din Deva, Hunedoara, Petroșani, Orăștie, Brad, Lupeni și Baru, pentru a se asigura intervenţia rapidă în cazul unui eventual incendiu, pe durata slujbelor.

  • Pompierii hunedoreni dau şi câteva sfaturi utile credincioşilor care vor participa, mâine seară, la slujba de Înviere:
  • În condițiile unui număr foarte mare de credincioși, se recomandă desfășurarea slujbelor religioase în exteriorul bisericii.
  • Dacă slujba are loc în interiorul bisericii, ușile de acces/evacuare vor rămâne obligatoriu în poziție deschisă.
  • Lumânările se vor așeza doar în locurile special amenajate (ex: tăvi metalice umplute cu nisip), în exteriorul lăcașelor și la distanța de siguranță față de elemente combustibile.
  • Parcarea autoturismelor particulare, a autocarelor şi microbuzelor se va face astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale pompierilor.
  • În timpul slujbelor, se va menține o distanță de siguranță față de cei din jur, pentru a evita contactul dintre lumânări și hainele sau părul celorlalți.
  • Copiii vor fi supravegheați permanent pe durata ritualurilor religioase.
  • În locuințe, lumânările se vor fixa într-un suport special destinat, pe o suprafaţă netedă și rezistentă la căldură, departe de materiale textile, în locuri unde nu pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna. De asemenea, stingeți lumănârile dacă urmează să părăsiţi încăperea sau să adormiți.

Nu uitați !!!

În cazul sesizării unui eveniment nedorit, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 pentru a trasmite locația exactă și informații clare de la locul evenimentul!

Fie ca Paștele să vă găsească pe toți în pace și bucurie!

Sursa: ISU Hunedoara

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente