luni, mai 6, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEVIDEO: POTOP în Ţinutul Pădurenilor. Oameni evacuaţi de pompieri, drumuri blocate, gospodării...

VIDEO: POTOP în Ţinutul Pădurenilor. Oameni evacuaţi de pompieri, drumuri blocate, gospodării sub ape

Furtuna COD ROŞU de sâmbătă după-amiază a făcut prăpăd în Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara. Torenţii de pe versanţii văii Cernei au inundat sute de gospodării, au blocat drumuri, au dărâmat stâlpi de electricitate iar zeci de oameni au fost evacuaţi de pompieri.

Comunicatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara:

În judeţul Hunedoara s-au inregistrat urmatoarele evenimente ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase:

Localitati afectate: 30

Persoane evacuate: 23 (13 bărbați, 8 femei, 3 minori)

Localități fără curent electric: 15

Anexe gospodăreşti afectate: aproximativ 170

Drumuri nationale afectate: 2 (DN 74, DN 7)

Drumuri judetene blocate: 4 (DJ 687 J, DJ 687 K, DJ 687 F)

Drumuri comunale blocate: 3 (DC 103 A, DC 115 A, DC15)

Personal ISU participant la intervenţie: 112 cadre militare, 19 autospeciale de interventie, 5 motopompe remorcabile, 13 motopompe transportabile

Nu au fost înregistrate victime!

Avand in vedere fenomenele meteo înregistrate în după-amiaza zilei de sâmbătă, este convocat CJSU Hunedoara duminică, 25.06.2023, orele 09:00, pentru stabilirea măsurilor ce se impun pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentelor generate de urmările Codului Roşu de fenomene meteo periculoase. – a transmis ISU Hunedoara.

ANUNŢ APELE ROMÂNE MUREŞ:

Sâmbătă, 24.06.2023, la stațiile hidrometrice Toplița pe râul Cerna, Teliuc pe râul Cerna și Teliuc pe râul Govăjdia s-au înregistrat depășiri ale cotelor de apărare.

La Stația hidrometrică Govăjdia a fost depășită cota de inundație, nivelul maxim înregistrat sâmbătă seara reprezentând cea mai mare valoare cunoscută de la înființarea stației în anul 1967.

.
.
.
.
Video: ISU Hunedoara
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente