marți, mai 14, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEAcţiune de salvare în Munţii Retezat. Un grup de turişti este blocat...

Acţiune de salvare în Munţii Retezat. Un grup de turişti este blocat în zona de abrupt, o turistă rănită

Salvamontiştii hunedoreni acţionează, sâmbătă seara, pentru salvarea unui grup de turişti blocat în zona de abrupt a masivului Retezat. O turistă a căzut şi a suferit un traumatism cranio-cerebral.

„Acţiune în derulare a salvamontiştilor hunedoreni, pentru salvarea unui grup de turişti blocat într-o zona de abrupt, undeva pe versantul nordic al Vf. Retezat din masivul cu acelaşi nume.

O turistă din grup a alunecat pe un jgheab înzăpezit, suferind un traumatism cranio-cerebral, iar unul dintre turişti a ramas blocat în abrupt pe jgheabul înzăpezit.

Una dintre echipele de salvatori montani a Serviciului Salvamont a Consiliului Judetean Hunedoara a început coborârea în siguranţă a turistei accidentate, iar o alta echipă a purces la cautarea, localizarea şi coborârea asistată a turistului blocat în abrupt.

La aceasta oră (18:30 – n.n.), cele două acţiuni sunt în desfăşurări controlate, fără probleme deosebite” – a transmis Salvamont Hunedoara.

ACTUALIZARE: Persoana blocată a fost coborâtă în bune condiţiuni iar persoana accidentată a fost predată la un echipaj SAJ. – a comunicat Salvamont Hunedoara.

.
Foto: Salvamont Hunedoara
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente