luni, mai 20, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEMarți, ora 5 dimineața: INCENDIU PUTERNIC la magazinul Agro Company din Sântuhalm....

Marți, ora 5 dimineața: INCENDIU PUTERNIC la magazinul Agro Company din Sântuhalm. Intervin pompierii din 4 orașe

ȘTIREA INIȚIALĂ

Marți, 14 noiembrie, ora 5 dimineața: Incendiu la magazinul Agro Company din Sântuhalm (Deva), cu posibilitate de propagare la halele fabricii de mezeluri. Intervine Detașamentul de Pompieri Deva. – a transmis cu câteva minute în urmă ISU Hunedoara.

ACTUALIZARE 1 – Ora 07:20

În această dimineață, puțin înainte de ora 05, în Sântuhalm, sat aparținător al municipiului Deva, a izbucnit un puternic incendiu la un magazin construit în prelungirea unei hale de producție a cărei activitate era întreruptă de mai mult timp.

Inițial au intervenit pompierii Detașamentului Deva dar, din cauza propagării cu repeziciune a flăcărilor, a fost nevoie de echipaje de sprijin cu echipaje și autospeciale de la Detașamentele din Hunedoara, Orăștie și de Serviciul Voluntar pentru situații de Urgență Simeria.

Intervenția s-a efectuat cu 5 autospeciale de stingere, de mare și medie capacitate și cu o autoscară pentru a acționa de la înălțime.

De la magazin focul s-a extins la acoperișul întregii hale, de peste 600 mp. Pentru că era pericol iminent ca flăcările să cuprindă și o casă de locuit, aflată chiar lângă hală, pompierii au acționat în paralel și pentru a ține sub control flăcările care amenințau această construcție.

Intervenția echipajelor de pompieri a fost dificilă atât din cauza suprafeței foarte mari cuprinsă de flăcări, cât și din cauza presiunii mici a apei din hidranții aflați în zona de acțiune. Autospecialele au fost realimentate cu apă, de mai multe ori, de la alți hidranți, aflați la un kilometru distanță.

Nu s-au înregistrat victime, iar la această oră incendiul a fost stins, dar se acționează în continuare pentru a elimina posibilele focare aflate în interiorul halei.

ACTUALIZARE 2 – Ora 11:50

Informații finale incendiu Sântuhalm

Cauza probabilă – scurtcircuit la instalația electrică a magazinului.

Suprafața totală care a ars (magazin + hală) = aprox. 1500 mp.

Nr. total de autospeciale cu care s-a intervenit pe parcursul celor aproape 3 ore = 7.

Forțe partcipante = 29 ofițeri și subofițeri ISU + 3 pompieri voluntari de la SVSU Simeria.

Sursa: ISU Hunedoara

Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
VIDEO: ISU Hunedoara
VIDEO: ISU Hunedoara
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente