vineri, mai 3, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATES-a deschis cea mai modernă secție de Urgențe din vestul țării. Cazurile...

S-a deschis cea mai modernă secție de Urgențe din vestul țării. Cazurile foarte grave din județul Hunedoara vor ajunge aici

Joi, 19 ianuarie, a avut loc inaugurarea noii Unități de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean din Timișoara, cea mai mare secție de urgență din vestul României.

Clădirea UPU a fost extinsă cu 800 mp, zona de primire a pacienților fiind dublată, și a fost dotată cu echipamente performante, în urma unei investiții de 8 milioane de lei, bani europeni, a Consiliului Județean Timiș.

Aceasta este structurată cu un subsol, parter și etaj. Mai are un spațiu de primire a ambulanțelor cu copertină, dar și culoare separate delimitate în funcție de gravitatea cazurilor.

Noua UPU va avea și personal special: 30 de medici și 60 de asistenți medicali, pregătiți pentru a interveni în spital și pe teren, cu ambulanța sau cu elicopterul.

”UPU este esențială în caz de accidente și dezastre. Situația este imprevizibilă. Nu știm niciodată câti pacienți vor veni. Într-o zi pot veni 50 de pacienți în urma unui accident. De aceea, avem nevoie de spații mari, flexibile și de personal.”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, prezent la inaugurare.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara se prezintă pacienți din zece județe, inclusiv din judeţul Hunedoara.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente