test
sâmbătă, iunie 15, 2024
No menu items!
AcasăNEWS ALERTFURTUNĂ de COD ROȘU la Deva: Acoperișuri smulse de vânt, copaci căzuți,...

FURTUNĂ de COD ROȘU la Deva: Acoperișuri smulse de vânt, copaci căzuți, mașini avariate – BILANȚ ACTUALIZAT

Pompierii militari din cadrul ISU Hunedoara au intervenit, în această după-amiază, pentru înlăturarea efectelor cauzate de instabilitatea atmosferică accentuată, pentru care s-a transmis avertizare meteorologică COD ROȘU de vijelii.

Până la această oră, situațiile de urgență gestionate de echipajele de pompieri au constat în îndepărtarea acoperișurilor căzute pe carosabil și pe trotuare (municipiul Deva), înlăturarea arborilor care, din cauza vântului puternic, s-au rupt și au căzut pe autoturisme și pe partea carosabilă (Deva, Brad, Bătrâna și Câmpuri Surduc). – a transmis, luni seara, ISU Hunedoara.

Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara

BILANȚUL FURTUNII DE LUNI, 10 IUNIE – ACTUALIZARE ISU HUNEDOARA

În urma efectelor generate de vântul puternic și ploile abundente înregistrate ieri seară, au fost afectate, în total, 9 autoturisme, 2 autoutilitare, 8 acoperișuri de bloc în suprafață totală de aproximativ 1760 metri pătrați, o copertină, dar și cabluri de iluminat public, televiziune/internet.

În contextul avertizării COD ROȘU de vijelie, valabilă în data de 10.06.2024, în intervalul 18.55-20:00, prelungită, ulterior, până la ora 21.40, peste 100 de pompierii militari din cadrul subunităților ISU Hunedoara au intervenit pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo, în special vijelie puternică, astfel:

– 9 intervenții pentru îndepărtarea copacilor și crengilor căzute pe trotuare, carosabil sau pe autoturisme, în localitățile Deva, Vulcan, Pui, Burjuc, Gurasada și Brad

– 10 misiuni pentru degajarea elementelor de construcție (acoperișuri) desprinse de vântul puternic și căzute pe carosabil și trotuare, precum și pentru îndepăraterea unui stâlp care susținea cabluri de telefonie, doborât de vânt. Intervențiile au avut loc în localitățile Deva, Hunedoara, Hațeg și Petroșani

– O intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit din cauza unui trăznet, la o căpiță de fân din Bârsău. Au ars 3 tone de fân.

– O intervenție la un accident rutier, fără victime, produs pe autostrada A1, din cauza fenomeneleor meteo. (ISU Hunedoara)

Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
Foto: ISU Hunedoara
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente