test
sâmbătă, iunie 15, 2024
No menu items!
AcasăPoliticăFlorin Oancea: La finalizarea mandatului de primar, voi ieși definitiv din viața...

Florin Oancea: La finalizarea mandatului de primar, voi ieși definitiv din viața publică!

Nicolae-Florin Oancea (PNL) a pierdut mandatul de primar al municipiului Deva, în urma alegerilor din 9 iunie, în favoarea lui Lucian Rus (PSD). Oancea rămâne, însă, în funcția de primar al Devei până la 1 noiembrie 2024, când îi expiră mandatul de 4 ani.

Astăzi el le-a mulțumit devenilor, l-a felicitat pentru victorie pe contracandidatul său, Lucian Rus, și a declarat, la final, că va ieși definitiv din viața publică la sfârșitul lunii septembrie.

Nicolae-Florin Oancea:

Stimați locuitori ai municipiului Deva,

Cu respect și recunoștință vă scriu aceste rânduri pentru a vă mulțumi că mi-ați dat ocazia să fiu primarul dumneavoastră în acești ani.

Deși rezultatul alegerilor nu a fost în favoarea mea, respect voința dumneavoastră.

Îl felicit pe Lucian Rus pentru victoria obținută la aceste alegeri și îi doresc succes în noua funcție de primar al municipiului Deva!

Vă mulțumesc celor care ați avut încredere în mine și echipa liberală și ne-ați votat în data de 9 iunie!

Le mulțumesc colegilor din organizația PNL Deva pentru sprijinul, dăruirea și efortul depus în această campanie!

Le mulțumesc colegilor din Primărie pentru susținerea pe care mi-au acordat-o!

În același timp, îmi asum înfrângerea, dar rămân cu conștiința împăcată că am făcut ceea era corect pentru acest oraș!

La finalizarea mandatului de primar voi ieși definitiv din viața publică! – a scris Nicolae-Florin Oancea pe pagina sa de Facebook.

Ce prevede Codul Administrativ. Când preiau mandatele primarii aleși în 9 iunie

Alegerile locale din 2020 au fost organizate în luna septembrie, și nu în luna iunie sau în preajma acestei perioade, din cauza pandemiei COVID-19. Din acest motiv, în iunie 2020, mandatele aleșilor locali au fost prelungite până la data de 1 noiembrie 2020, pentru a permite organizarea scrutinului, ducerea până la capăt a mandatelor și preluarea funcțiilor de către noii aleși. 

Codul administrativ aflat în prezent în vigoare precizează că ”mandatul primarului, consilierului local, preşedintelui consiliului judeţean şi al consilierului judeţean este de 4 ani şi se exercită în condiţiile legii”. Astfel, în absența oricărei alte modificări legislative, mandatele primarilor și consilierilor locali aleși pe 9 iunie vor începe la data de 1 noiembrie 2024. 

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente