joi, mai 30, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEFC Corvinul 1921 Hunedoara se REVOLTĂ împotriva deciziei Federaţiei Române de Fotbal

FC Corvinul 1921 Hunedoara se REVOLTĂ împotriva deciziei Federaţiei Române de Fotbal

Clubul de fotbal FC Corvinul 1921 Hunedoara va înainta o adresă către Federaţia Română de Fotbal, prin care va cere lămuriri suplimentare legate de modul în care s-a făcut repartizarea echipei în seria Ligii a III-a, fără respectarea criteriului geografic. Decizia FRF i-a nemulţumit pe oficialii clubului hunedorean, care dezaprobă public această repartizare.

Comunicatul oficial al FC Corvinul 1921 Hunedoara:

Poziţia oficială a clubului nostru, legată de modul în care am fost repartizaţi, astăzi, în seria a noua a Ligii a III-a.

Clubul nostru dezaprobă, în mod public, modul în care Comitetul Executiv al FRF a ales să ne repartizeze în noua ediţie a campionatului Ligii a III-a. Mai exact, Corvinul 1921 Hunedoara va face parte din seria a noua, în vreme ce celalalte patru formaţii din judeţul Hunedoara au fost repartizate în aceeaşi serie, a şaptea, sub acelaşi criteriu invocat de Comitetul Executiv – cel geografic.

Cităm, „Repartizarea echipelor în serie s-a făcut conform principiului geografic, astfel încât echipele să nu fie nevoite să aibă deplasări prea lungi”.

Cu toate acestea, CS Corvinul 1921 Hunedoara este nevoită să parcurgă, de pildă, 225 de kilometri, până la Reghin, ori 193 de kilometri, până la Târgu Mureş, asta deşi, din punct de vedere geografic, distanţele pe care trebuie să le parcurgă celelalte reprezentante ale judeţului (CSM Deva, Jiul Petroşani, Aurul Brad şi Retezatul Haţeg) sunt incomparabil mai mici.

De exemplu, o deplasare până la Deva ar fi însemnat doar 14,6 kilometri, una până la Haţeg, 28,7 kilometri, ori 52,1 kilometri până la Brad, respectiv 76,8 kilometri până la Petroşani (după cum se poate vedea în infograficul ataşat mai jos).

În plus, dacă s-ar fi respectat cu adevărat criteriul geografic şi s-ar fi impus prezenţa unei echipe din jueţul Hunedoara, alte echipe ar fi trebuit să facă parte din Seria a 9-a, pe criteriul invocat. Situaţia este dificil de înţeles şi acceptat, mai ales că şi în sezonul precedent clubul nostru s-a aflat în aceeaşi serie, fiind nevoit să organizeze deplasări pe distanţe foarte lungi, în timp ce, în această stagiune, de exemplu, clubul din Bistriţa (mult mai aproape de Cluj şi Mureş) a fost repartizat în seria a zecea.

Trebuie subliniat, de asemenea, că în aceste condiţii, clubul nostru va trebui să îşi ajusteze şi bugetul, având în vedere costurile mai mari în ceea ce priveşte deplasările şi cazările aferente, spre deosebire de celelalte cluburi amintite mai sus.

Având în vedere toate aceste lucruri, vom înainta o adresă către Federaţia Română de Fotbal, prin care vom cere lămuriri suplimentare legate de modul în care s-a făcut această repartizare, care, în opinia noastră, nu poate fi încadrată, nicidecum, la criteriul geografic, aşa cum a fost menţionat în anunţul Comitetului Executiv al FRF. – a anunţat joi, printr-un comunicat oficial, FC Corvinul 1921 Hunedoara.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente