marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEFrumuseţea ASTA, coruptă? Avea acasă saci cu bani, MITĂ de la şeicii...

Frumuseţea ASTA, coruptă? Avea acasă saci cu bani, MITĂ de la şeicii din Qatar. Ce o puneau arabii să facă

Scandal de corupţie la nivel înalt în Parlamentul european!

Eurodeputata Eva Kaili, vicepreşedintă a Parlamentului European, este anchetată de justiţia belgiană pentru suspiciuni de corupţie. Ea a fost reținută în cadrul unei anchete privind mită din partea Qatarului.

Sâmbătă, ziarul belgian L’Echo a susținut că „mai multe pungi pline cu bancnote” au fost descoperite la locuința lui Eva Kaili din Bruxelles, pe care poliția a percheziționat-o după ce l-a surprins pe tatăl acesteia în posesia unei sume mari de numerar într-o „o valiză”.

Europarlamentului grec, Eva Kaili, este o fostă prezentatoare TV în vârstă de 44 de ani, care deţinea funcţia de vicepreședinte al Parlamentului European. Ea a fost demisă sâmbătă de către președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Eva Kaili a fost deja exclusă din partidul său grec, Pasok, și suspendată din grupul Socialiștilor și Democraților din Parlament.

Cinci persoane au fost reținute vineri, la Bruxelles, după cel puțin 16 percheziții în cadrul unei anchete privind suspiciunile că „o țară din Golf (Qatar) influențează deciziile economice și politice ale Parlamentului European, prin plata unor sume substanțiale de bani sau prin oferirea de cadouri semnificative”.

În cursul operațiunii, poliția a confiscat „aproximativ 600.000 de euro în numerar”, precum și „echipamente informatice și telefoane mobile”, al căror conținut va fi analizat.

Cadourile sau beneficiile oferite ar putea fi legate de dorința Qatarului de a-și îmbunătăți reputația, fiind aspru criticată în ceea ce privește drepturile omului și tratamentul lucrătorilor străini.

Ziarul The Sun o consideră pe Eva Kaili una dintre cele mai frumoase femei-politician din Uniunea Europeană. Foto: prothotema.gr

Sursa: AFP/AP/L’Echo

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente