marți, mai 7, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEBună dimineaţa la cafeluţă: Autobuzul cu pui fripţi

Bună dimineaţa la cafeluţă: Autobuzul cu pui fripţi

Un pui fript la rotisor. Vi-l imaginaţi? Aburind, proaspăt scos din cuptor, rumenit, fierbinte, răspândind arome înnebunitoare.

Acum legați puiul crocant cu o sfoară și ieșiți în drum. Trageți puiul cu sfoara prin fața unei haite de maidanezi.

Vedeți tabloul?

În cochetul orășel Deva, un grup de politicieni, rămași sau în curs de a rămâne fără de partid mare, stă în stația de autobuz. Vor să meargă departe, hăt până în 2024, dar n-au cu ce. Îi mai chinuie şi foamea la maţe. N-ai partid la putere, mori de foame. Trei ani de post negru s-au scurs deja. Greu, la limita răbdării omeneşti.

Nu-s prieteni, i-a întovărăşit nevoia. De fapt, fiecare i-ar lua bucuros gâtul celuilalt.

Sunt cei mai pricepuţi politicieni din oraş. Nimeni nu e mai priceput decât ei la îmbârligat iar îmbârligatul e valoarea fundamentală a politicianului de orăşel. Arta îmbârligării dă strălucire politicianului de top din Deva, e sabia lui katana, e pulberea de stele de pe epoleţi.

Acum vremea e grea. Stau înghesuiţi în staţia aia şi fac cu mâna la maşini. Nimeni nu-i ia, maşinile-s pline şi ei sunt mulţi. Se gândesc, pe sec, la îmbârligare.

Când, deodată…

Vine autocarul cu pui fripţi!

Măiculiţa Soarelui, iacă vine autocarul cu pui fripţi!

Ce credeţi, cei mai buni politicieni din oraş, cei mai pricepuţi, cei mai şmecheri, o să lase să treacă pe lângă ei autobuzul cu pui fripţi?

Deja mă amuz la derularea viitoare a filmului. Lăsăm metafora, intrăm în lumea reală.

Actuala conducere a AUR Hunedoara, preşedintele filialei şi cel care se visează primar al Devei, vor fi debarcaţi fără milă. Aproape că mă înduioşează naivitatea lor. După ce au tras din greu, cum au ştiut ei, vai de capul lor, vor fi îndepărtaţi de la butoane de cei mai tari politicieni din orăşel.

Cum se face treaba? Cum unii dintre ei au mai făcut.

Unul dintre politicienii pricepuţi, senator, va fi dat afară din istoricul partid, zilele următoare, sau va demisiona cu scandal şi îşi va depune imediat adeziunea la AUR. E prieten bun cu copreşedintele naţional, intră direct în pită, fără probleme, pe un post important în organizaţia judeţeană AUR, impus de la centru. Tovarăşul lui de drum lung, fost deputat, e deja acolo, membru AUR cu acte în regulă. Aduce şi alţi oameni cu el, îi înscrie în AUR.

Următoarea ştire va fi asta, de exemplu: Întreaga filială judeţeană Hunedoara a PER a trecut la AUR (deja PER şi-a trimis spionul în AUR, ăla a devenit membru de nădejde acolo – şi raportează şefilor lui adevăraţi din PER). Şi vine şi Partidul Patrioţilor în AUR, cu întreaga organizaţie. Hop şi Partidul României Europene, toţi membrii trec la AUR. Cum, n-aţi auzit de partidele astea? Coteţele astea sunt pline cu politicienii pricepuţi din orăşel, cei mai pricepuţi, care vor revanşa.

Ce bucurie mare pe actualii şefi din AUR Hunedoara, ia uite cum creşte organizaţia de la o zi la alta, ca pita pe vatra românească!

Politicienii pricepuţi din orăşel au umplut acum autobuzul AUR cu oamenii lor. Ce urmează? Hehehe, alegeri interne în organizaţia judeţeană AUR. În urma cărora, uite ce surpriză, politicienii pricepuţi cărora le chiorăiau maţele de foame în staţie pun mâna pe volanul autobuzului cu pui fripţi care îi va duce, hăt departe, în 2024.

Triştii ăia doi, care au condus AUR în judeţul Hunedoara, rămân în staţie, în praf şi în uitarea istoriei. Konieţ filma.

P.S. Întreaga mişcare nu se poate face decât cu complicitatea unuia dintre cei doi copreşedinţi AUR, căci şi la vârf lupta e mare şi să ai la cingătoare o filială judeţeană a ta, loială, cu oamenii tăi, puşi de tine, nu-i puţin lucru. Să se ocupe de operaţiune a fost debarcat în zonă Titi-Patru-Mâini, teoretic exclus din AUR (pentru că suna noaptea parlamentarii şi îi înjura). Practic, derbedeul a fost dat afară de ochii lumii dar ţinut pe lângă casă şi pus să se ocupe, se pare, de munca murdară a unor astfel de operaţiuni speciale de preluare ostilă.

În următorul editorial: care e planul conspiratorilor pricepuţi pentru a pune mâna pe Primăria Deva.  

Alin Bena

CITEŞTE ŞI:

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

……………
NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.
NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio instituție sau autoritate a statului român.
NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.
Contact us: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente