vineri, aprilie 19, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEMulţime de credincioşi la DRUMUL CRUCII din Valea Jiului, în Vinerea Mare

Mulţime de credincioşi la DRUMUL CRUCII din Valea Jiului, în Vinerea Mare

În Vinerea Mare, sute de credincioşi au luat parte la procesiunea religioasă „Drumul Crucii”, care se organizează pe un traseu de peste 10 km în Valea Jiului, între biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Lupeni şi  schitul din lemn cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”, din staţiunea Straja, în Masivul Vâlcan.

Este pentru al 24-lea an când enoriașii parcurg acest drum, care poartă o simbolistică aparte pentru creștinii ortodocși din România.

Crucea din lemn a fost adusă de la Straja în curtea bisericii din Lupeni, unde credincioşii au ascultat slujba oficiată de preasfinţitul Părinte Nestor, Episcopul Devei şi Hunedoarei, alături de un sobor de preoţi, din care a făcut parte şi Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Oamenii au plecat apoi, pe jos, spre schitul din staţiunea Straja, situat la peste 1.400 metri altitudine, o parte din credincioşi purtând pe umeri crucea de paltin, grea de aproape 100 de kilograme.

„Drumul Crucii este cea mai lungă procesiune religioasă din România. Parcurgem acest drum în fiecare an şi medităm la suferinţele la care a fost supus Mântuitorul Nostru în urmă cu 2.000 de ani. Sperăm ca păcatele noastre să fie iertate”, a declarat iniţiatorul procesiunii, Emil Părău.

Crucea va rămâne la schitul din Straja va până la Sărbătoarea Paştelui de anul viitor.

.
.
.
.
Sursa foto: Facebook/Resmerita Lucian
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente