test
sâmbătă, iunie 15, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEDoi inspectori ANAF au cerut mită 10.000 de euro. DNA i-a săltat...

Doi inspectori ANAF au cerut mită 10.000 de euro. DNA i-a săltat pe loc când încasau a doua tranşă de bani

Doi inspectori în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au fost plasaţi în arest la domiciliu, după ce ar fi cerut o mită de 10.000 de euro administratorului unei firme, pentru a aplica o sancţiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate, a informat, sâmbătă, DNA.

Cine sunt inspectorii acuzaţi de corupţie şi cum au încasat prima tranşă din mită

La data de 26 septembrie 2022, inculpații Iliescu Andrei Ioan și Popescu Alin Ion, în calitatea de inspectori în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în urma efectuării unui control la o societate comercială, ar fi pretins de la administratorul acesteia (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care ar fi primit în aceeași zi o primă tranșă în valoare de 24.000 lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de către cei doi inculpați pentru a nu-și exercita atribuțiile de serviciu cu ocazia activității menționate mai sus, respectiv pentru a aplica o sancțiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate.

Săltaţi de procurorii DNA când încasau a doua tranşă de bani

În același context, la data de 27 ianuarie 2023, inculpatul Popescu Alin Ion ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 26.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă inițial de cei doi inspectori.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 ianuarie 2023, a inculpaților.

La data de 28 ianuarie 2023, judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor doi inculpați, formulată de procurorii anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: Direcţia Naţională Anticorupţie

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente