joi, mai 9, 2024
No menu items!
AcasăAdministrațieGuvernul lasă Deva FĂRĂ ILUMINAT FESTIV DE SĂRBĂTORI. Primarul Oancea: ”Cu durere...

Guvernul lasă Deva FĂRĂ ILUMINAT FESTIV DE SĂRBĂTORI. Primarul Oancea: ”Cu durere în suflet vă spun…”

Municipiul Deva rămâne în această iarnă, ca niciodată, fără iluminatul festiv de sărbători! Același lucru se întâmplă în toate municipiile, orașele și comunele României, din cauza Ordonanței Austerității, adoptată de Guvern.

Vestea a fost dată chiar de primarul municipiului, Nicolae-Florin Oancea, marți dimineața, la postul de radio local Big FM. Întrebat dacă va exista un Târg de Crăciun, ca în fiecare iarnă, primarul Florin Oancea a spus că Ordonanța Austerității, dată de Guvernul României, face imposibilă alocarea banilor publici pentru pavoazarea orașului de Crăciun și Anul Nou.

Iată ce a declarat primarul Devei:

”Cu durere în suflet vreau să vă spun… Este a șasea iarnă pe care o prind ca primar al municipiului Deva. În 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, am organizat și Târg de Crăciun și înfrumusețarea orașului de sărbători. Pavoazare, cum se numește în termeni tehnici.

Toate aceste eforturi le-am făcut din bugetul local. Nu din banii de la Guvernul României, indiferent ce partid a fost la guvernare în cei 6 ani de când sunt primar.

Spun ,,cu durere în suflet”, fiindcă s-a dat Ordonanța Austerității. În care onor Guvernul României, ca să reducă acest deficit, ținta, a spus că face reduceri și economii. Dar cum? Așa, otova! La toți! Și la instituțiile publice și la nivel central și local dar inclusiv la UAT-uri, adică la primării.

Avem banii alocați și suntem în procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înfrumusețare pe perioada de iarnă. Trebuie să renunțăm la licitație! Să o anulăm! Dar ăia erau banii devenilor. Din taxele și impozitele locale ale devenilor. Nu era un leu venit de la Guvernul României!

Nu au vrut să țină cont. Și ne-au pus într-o situație și pe mine și pe alți primari, mai mult decât ingrată. Ca în această iarnă, să nu putem să punem nicio luminiță!

Este corect sau nu este corect?

Și atunci, chiar dacă și eu fac parte din partidul care este în coaliția de guvernare, ceea ce spun acum le spun devenilor adevărul! Le-am spus și la nivel central. Nu este corect!

Ne-au legat de mâini și de picioare.

Nu știm cum să mai facem, că din bani publici nu mai putem să facem nimic. La Deva, nu știu câți bani din sponsorizări aș face pentru Târgul de Crăciun.

Dacă nu o să modifice, că e o presiune mare din partea primarilor din toată țara, indiferent de culoarea politică. Adică să intervină așa cu bocancul, da? Unde este autonomia locală? (…)

Suntem legați de mâni și de picioare! E dureros, e dureros!

De când sunt eu primar nu mi s-a mai întâmplat așa ceva.” – a declarat primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

.

NewsHD.ro este un proiect jurnalistic independent.
NewsHD.ro nu este finanţat din bani publici, sub nicio formă, nici direct, nici indirect, de nicio instituție sau autoritate a statului român.
NewsHD.ro nu este finanţat de niciun partid politic.
Contact us: contact@newshd.ro

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente