marți, mai 28, 2024
No menu items!
AcasăACTUALITATEDEVA: Primul club sportiv municipal din ţară cu secţie pentru sportivii cu...

DEVA: Primul club sportiv municipal din ţară cu secţie pentru sportivii cu dizabilităţi

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Deva va avea o secţie pentru sportivii cu dizabilităţi, prima de acest fel a unui club sportiv municipal din ţară – a anunţat, sâmbătă, primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Cristina Deac, o învingătoare!

Anunţul vine după ce deveanca Cristina Deac, singura jucătoare din România care face performanță în tenisul românesc dintr-un scaun cu rotile, l-a invitat pe primarul Devei la un schimb de mingi pe terenul de tenis.

Cristina are 36 de ani şi ocupă astăzi locul 89 mondial în clasamentul ITF (International Tennis Federation) la categoria Wheelchair Tennis Single.

De la 17 ani, după o operație nereușită la coloană, Cristina a rămas în scaunul cu rotile, dar o voinţă extraordinară şi o determinare excepţională au făcut să îşi găsească drumul în sportul de performanţă, în tenis.

„Povestea Cristinei Deac este inspirațională și m-a motivat să lupt pentru a înființa secția CSM pentru sportivii cu dizabilităţi.

Cristina Deac şi Florin Oancea

Ca jucător amator de tenis, știu cât este de greu acest sport și, cu atât mai mult, admir efortul supraomenesc pe care un sportiv în scaun rulant îl face pentru a juca tenis de performanță.

Cristina este un model, nu doar pentru persoanele cu dizabilităţi ci și pentru fiecare dintre noi.

Pentru a sprijini cât mai mult acești sportivi deosebiți și pentru a atrage cât mai multe persoane cu dizabilităţi către sport, în perioada imediat următoare, secția CSM pentru sportivii cu dizabilităţi, prima de acest fel a unui club sportiv municipal din ţară, va deveni funcțională.

Îi mulțumesc Cristinei că ne face onoarea să fie legitimată la clubul nostru și îi doresc mult succes în activitatea competițională.” – a scris primarul Devei, Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

vezi și

Comentarii recente